Refuz pentru FRF! Leo Grozavu nu vrea să preia România U21, Stoichiță va negocia cu alt antrenor

Gheorghiu Dan 12.08.2022, 16:59
Refuz pentru FRF! Leo Grozavu nu vrea să preia România U21, Stoichiță va negocia cu alt antrenor

Antrenorul Leo Grozavu (54 de ani) a fost contactat de FRF pentru a prelua România U21, dar acesta a refuzat. Oficialii federației vor încerca acum să-l convingă pe Emil Săndoi (57) să preia tineretul.

FRF realizează în această perioadă o amplă analiză a loturilor de tineret. Daniel Pancu (44 de ani) a acceptat să preia naționala U20, după plecarea lui Bogdan Lobonț (44 de ani). În mod surprinzător pentru Mihai Stoichiță, Leo Grozavu nu vrea să vină în locul lui Florin Bratu (42 de ani), la U21.

Leo Grozavu a refuzat România U21

În consecință, FRF va încerca acum să negocieze cu Emil Săndoi, fost antrenor la Chindia Târgoviște, scrie GSP.ro. Săndoi a mai pregătit în trecut România U21.

Situația lui Florin Bratu este surprinzătoare. El a pregătit România U21 numai în jocuri amicale și are ca obiectiv pregătirea naționalei pentru EURO 2023.

Sub comanda lui Florin Bratu, România U21 a câștigat un meci și a suferit trei înfrângeri. Tricolorii mici au răpus Finlanda, scor 2-1.

Mai apoi au pierdut cu Italia, scor 2-4, cu Georgia, scor 0-2, și cu Slovacia, scor 3-4. Este posibil ca aceste rezultate să fie motivul pentru care FRF îi caută acum un înlocuitor lui Bratu.

EURO 2023, în România

În 2023, România va găzdui Campionatul European U21. Tricolorii sunt deja calificați la turneul final, astfel că FRF vrea ca echipa să arate foarte bine la startul competiției.

Meciurile programate în România vor avea loc în București și Cluj-Napoca. EURO 2023 va decide cele patru echipe naționale care vor evolua la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. România a participat la JO 2020, grație parcursului de la EURO 2019.

România U21 va disputa două meciuri amicale în luna septembrie. Tricolorii lui Bratu se vor duela cu Spania și Țările de Jos. Ambele meciuri vor avea loc la Cluj-Napoca. Este posibil ca selecționerul să fie schimbat după aceste jocuri, dacă nu va convinge.

Urmăriți Playsport.ro și pe