Refuzul lui Dan Petrescu nu a fost bine primit de FRF. Acuzații acide de la vârful fotbalului românesc pentru antrenorul de la CFR Cluj

Olteanu Ștefan / 28.12.2021, 08:27

Dan Petrescu (54 de ani) a refuzat oferta venită din partea FRF, iar echipa națională de fotbal a României are în continuare nevoie de un selecționer. Înaintea antrenorului de la CFR Cluj, oficialii FRF i-au mai contactat pe Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu, însă răspunsul acestora a fost tot unul negativ.

„Un antrenor corect și sincer acceptă la un moment dat”. Refuzul lui Dan Petrescu nu a fost bine primit de FRF

Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au fost contactați de FRF după plecarea lui Mirel Rădoi, însă cu toții au refuzat propunerea de a deveni noul selecționer al echipei naționale. Hagi a anunțat că nu se poate înhăma la o asemenea responsabilitate, deoarece este acționar majoritar la un club de fotbal din România și s-ar crea discuții în jurul său. În schimb, Răzvan Lucescu se alfă sub contract cu PAOK, în Grecia, iar în înțelegerea sa este stipulată și o clauză de reziliere care face imposibilă mutarea.

În ceea ce îl privește pe Dan Petrescu, așteptările din partea FRF erau cele mai ridicate. De altfel, antrenorul campioanei a fost și singurul dintre cei trei menționați care nu a refuzat din prima propunerea primită.
Contactat la începutul lunii, Petrescu a cerut răgaz până pe 20 decembrie pentru a lua o decizie. În ciuda unei așteptări care a durat mai bine de două săptămâni, FRF a încasat un nou refuz.

Refuzul lui Dan Petrescu nu a fost tocmai bine primit de FRF, iar Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Burleanu, a avut un discurs acid la adresa antrenorului de la CFR Cluj:

În Comisia Tehnică ni s-a transmis că negocierile cu Dan Petrescu au căzut. Îmi vine greu să cred că un antrenor român, care a câștigat bani, trofee… Dacă ar fi dorit să vină la naţională, atunci ar fi venit! Un antrenor corect şi sincer, care are un statut şi căruia nu îi e teamă de ce va urma, acceptă la un moment dat.

Ne e greu să ne punem în pielea celuilalt, dar dacă eu aveam 95 de meciuri la națională, eram realizat, cu contracte peste hotare și cu bani suficienți, m-aş fi dus! E țara mea, echipa mea și aș încerca să pun umărul. Dar nu suntem toţi la fel”, a spus Andrei Vochin la TV Telekom Sport.

Refuzul lui Dan Petrescu a fost contestat și de Mihai Bendeac

Nu doar oamenii din lumea fotbalului au fost surprinși de decizia lui Dan Petrescu. Celebrul actor Mihai Bendeac l-a taxat pe antrenor prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare:

Domnule Petrescu, fac parte din generația care vă divinează. De ce? În primul rând ca jucător. Sunteți printre foarte puținii jucători români care au demostrat constanță și performanță atât la echipa națională, cât și la un mare club european. (…) Vă iubesc necondiționat. Secretul meu murdar este fotbalul. E pasiunea mea secretă. Știu istoria fotbalului românesc (și nu numai) în detaliu. Asta mă sperie, uneori.

Domnule Petrescu… Banii mei din cont (exceptând apartamentul în care locuiesc și casa în care locuiesc părinții) sunt mai puțini decât sumele donate în ultimul an calendaristic. N-aș fi vrut să spun asta, dar mă ajută în ceea ce urmează să argumentez…

E ireal cum o persoană precum dumneavoastră sau domnul Olăroiu nu puteți ajunge la punctul ăla al vieții în care intervine sentimentul de «Bă… Dacă mor mâine, din punct de vedere financiar, 10 generații sunt asigurate… O gură am și o gaură în c*r… Oricum în afară de fotbal nu respir altceva… Atât exist! Fotbal!!! E viața mea!!!»

Domnule Petrescu… 400 de mii de euro??? Asta vă oprește? La banii dumneavoastră îi plăteam mâine. Da!!! Eu însumi! Nu-mi pot imagina fizic atâția bani cât ați agonisit. Știți care este scopul meu? Să-mi asigur un trai decent până la sfârșitul vieții și, peste câțiva ani, să ajung în punctul în care să DONEZ tot ce câștig. Sună idealist. Utopic. Dar idealismul și utopia sunt singurele concepte pentru care merită să trăiești. Asta cred, asta simt”, a transmis Bendeac.

Și în cazul lui Dan Petrescu, mutarea a fost blocată și de o clauză de reziliere de 400.000 de euro pe care antrenorul o are în contract la CFR Cluj.

Adrian Mutu poate fi varianta ideală pentru națională. Mihai Stoica are încredere în „Briliant”.