Regele David Popovici face declarații neașteptate. „Nu m-am pregătit extraordinar de tare pentru acest concurs”

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.06.2022, 19:34
Regele David Popovici face declarații neașteptate. „Nu m-am pregătit extraordinar de tare pentru acest concurs”

David Popovici a câștigat medalia de aur și în proba de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial de natație în bazin de 50 de metri de la Budapesta. La finalul unei noi curse istorice, tânărul de doar 17 ani a ținut să anunțe că este doar începutul drumului său în acest sport.

David Popovici a anunțat că dominația sa în natația mondială abia a început

El a explicat că a fost mai mândru după medalia de la 200 de metri liber, pentru că nu se aștepta așa mult să o obțină. David Popovici a transmis și un mesaj în limba română. El le-a mulțumit simpatizanților săi pentru faptul că au fost alături de el la această competiție.

(n.r. Dacă se aștepta la acest parcurs înainte de startul competiției) Nu, nu cred, dar am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de cea de la 200 de metri. Acesta este doar începutul, avem un drum foarte lung de parcurs. Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus David Popovici imediat după cursă.

David Popovici a terminat finala de 100 de metri liber cu un timp de 47.58. Pe poziția a doua s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu 47.64. Podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu 47.71.

Dezvăluire uluitoare făcută de noul rege al natației mondiale

David Popovici a uimit ulterior pe toată lumea și a dezvăluit că nu s-a pregătit în mod special pentru această competiție, la care a devenit primul sportiv care îi aduce României medalii de aur la Mondiale, în probe masculine.

Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am terminat concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit, că s-a reușit să se difuzeze și la televizor. Sper că v-am făcut pe toți mândri. Urmează un pic de pauză, de reveneală ca să zic așa, și de timp să reflectăm asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face și mai bucuros referitor la ce se va întâmpla în viitorul apropiat. E un lucru bun că pot să mă surprind în continuare.

Înotul este un sport foarte sănătos. Susțin orice sport. Sportul este cel mai bun ambasador.

(n.r. Despre porecla de „Racheta din România) Cred că a venit de la unchiul meu treaba asta. Da, îmi place. Dacă reușește să inspire lumea, mă bucur. (n.r. Cum s-ar descrie) Un puști care înoată repede, un tip banal care poate să inspire oameni și să facă lucruri extraordinare. Sper că v-ați bucurat pentru mine cum m-am bucurat și eu”, a mai spus David Popovici, pentru TVR.

Urmăriți Playsport.ro și pe