Regele Gică Hagi a rămas în memoria unuia dintre cei mai mari fotbaliști germani din istorie

Giosanu Catinca 29.03.2021, 18:23
Regele Gică Hagi a rămas în memoria unuia dintre cei mai mari fotbaliști germani din istorie

Regele fotbalului românesc, Gică Hagi, a rămas în memoria unuia dintre cei mai mari fotbaliști germani din istorie. Faimosul sportiv a făcut un gest demn de apreciat, iar tatăl lui Ianis Hagi a reacționat numaidecât. Ce a putut să facă fotbalistul german?

Regele Gică Hagi a rămas în memoria unuia dintre cei mai mari fotbaliști germani din istorie

Gheorghe Hagi este un fost fotbalist român, considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Așa se face că în ziua meciului dintre Germania și România, i-a transmis un mesaj legendarului fotbalist.

Lothar Matthaus a avut o postare, pe una dintre cele mai utilizate rețele de socializare, care le-a „furat” inimile fanilor români. Fostul mijlocaș legendar al nemților și-a amintit de Gică Hagi înaintea încleștării dintre cele două rivale. Astfel că, pe contul personal de Facebook, cel mai titrat fotbalist din istoria naționalei Germaniei a postat o fotografie. Imaginea cu pricina a fost realizată în timpul unui meci. În fotografie apare atât el, cât și „Regele” fotbalului românesc. Alături de aceasta, Matthaus a scris cuvântul „duel”.

Postarea jucătorului care a participat la 5 Campionae Mondiale și a strâns 150 de selecții la națională a fost foarte apreciată de internauți.

Sute de mii de „like-uri” a strâns forografia în care apar cele două  staruri internaționale. Nici comentariile nu au fost puține. Inclusiv fanii români au apreciat gestul fostului fotbalist neamț.

Imaginea-de-milioane-cu-Gica-Hagi-pe-care-a-postat-o-Lothar-Matthaus
Imaginea de milioane cu Gică Hagi pe care a publicat-o Lothar Matthaus

Reacția lui Joshua Kimmich, după România – Germania

România a fost învinsă de naționala Germaniei, 0-1, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Însă, tricolorii ar fi putut egala în finalul meciului, prin ocazia incredibilă a lui Nicolae Stanciu.

Inclusiv Joshua Kimmich a recunoscut că nu a avut un meci ușor în fața României, deoarece a fost marcat foarte strâns de „tricolori”.

Cred că am fi putut să ne facem treaba mai uşoară. În minutul 90, adversarii ar fi putut egala. Am avut câteva ocazii, dar nu am găsit poziţiile bune. Am controlat jocul, dar nu am reuşit să tranşăm situaţia dincolo de orice îndoială. Pentru mine, nu a fost uşor în această seară, am fost marcat foarte strâns, dar nu cred că ar fi avut sens ca eu să părăsesc zona pe care o ocupam.”, a declarat vedeta Germaniei, potrivit uefa.com.

În momentul de față, selecționata lui Mirel Rădoi se află pe locul 4 în clasamentul Grupei J.

Clasamentul Grupei J:

Germania – 6 puncte
Armenia – 6 puncte
Macedonia – 3 puncte
România – 3 puncte
Islanda – 0 puncte
Liechtenstein – 0 puncte