Reghe, prezentat la noua echipă! Surpriză totală în privința perioadei pentru care a semnat!

Marian Cărăvan / 01.04.2021, 06:00
Reghe, prezentat la noua echipă! Surpriză totală în privința perioadei pentru care a semnat!

Laurențiu Reghecampf revine în fotbalul arab. Urmează o perioadă dificlă, însă tehnicianul român pare decis să-și ducă misiunea la capăt. Reghe, prezentat la noua echipă! Surpriză totală în privința perioadei pentru care a semnat!

Reghe, prezentat la noua echipă!

Laurențiu Reghecampf nu a stat prea mult timp „pe bară”. Tehnicianul român a revenit în fotbalul arab, asta în ciuda tuturor speculațiilor din ultimele luni. Se vorbea despre revenirea tehnicianului în Liga 1, însă Laurențiu Reghecampf a ales o altă destinație. După despărțirea de Al Wasl, în octombrie 2020, Reghecampf a fost „transferat” pe la diverse echipe. S-au vehiculat mai ales nume din fotbalul autohton, FCSB, Craiova sau chiar „lanterna roșie” a Ligii 1, Poli Iași. Nici vorbă! Soțul Anamariei Prodan s-a reîntors în fotbalul arab. Reghe, prezentat la noua echipă! În următoarele trei luni o va pregăti pe Al-Ahli Saudi, din Arabia Saudită.

Noua sa formație nu traversează o perioadă grozavă în campionat, fiind abia pe locul 7. Misiunea lui Reghecampf este de a aduce formația saudită pe locurile fruntașe. Aici va antrena și un român de echipă națională. Alexandru Mitriță este unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din lotul lui Al-Ahli. Cotat de transfermarkt.com la 7 milioane de euro, Mitriță poate pune umărul la îndeplinirea obiectivului. Este unul dintre fotbaliștii pe care se va baza Laurențiu Reghecampf în ultima parte a sezonului. A fost prezentat oficial de Al-Ahli.

Antrenorul român Reghecampf este noul tehnician al echipei. Bine ai venit, Laurențiu Reghecampf!”, a anunțat gruparea saudită.

Pentru următoarele trei luni. Iar dacă va semna prelungirea contractului, ar urma să fie remunerat cu câte patru milioane de dolari pe an.

Reghe, prezentat la noua echipa! Misiunea dificla pentru tehnicianul roman
Reghe, prezentat la noua echipa! Misiunea dificla pentru tehnicianul roman

A preluat echipa de pe locul 7 din Arabia Saudită

Laurențiu Reghecampf este antrenorul echipei Al Ahli, la care evoluează Alexandru Mitriță. Formația saudită traversează o perioadă nefastă, fără meci câștigat în ultimele șapte etape și cu cinci înfrângeri consecutive. Al Ahli s-a îndepărtat de pozițiile fruntașe ale clasamentului, fiind acum doar pe locul 7, cu 35 de puncte. Al-Ahli are cu 13 puncte mai puțin decât liderul Al Hilal. Astfel, misiunea lui Laurențiu Reghecampf este una dificilă, dar una pe care și-a asumat-o, prin semnarea contractului. Pe lângă Alexandru Mitriță, tehnicianul român se bazează și pe alți jucători valoroși. În lotul lui Al-Ahli se mai află jucători precum atacanții M’Baye Niang (cotat la 10 milioane de euro), Omar Al-Somah (5,8 milioane) sau fundașul stânga Lucas Lima (5 milioane).

Primul meci al lui Al-Ahli cu Reghecampf pe bancă va fi pe 8 aprilie, pe teren propriu, cu Al-Raed, ocupanta locului 12.

Antrenorul român a pregătit-o în două rânduri pe FCSB, în perioada 2012-2014, respectiv 2015-2017. Reghecampf a cucerit 3 trofee cu FCSB: două titluri la rând (2012-2013 și 2013-2014) și o Supercupă (2013-2014).

Laurentiu Reghecampf le-a mai pregatit, in cariera de antrenor, pe Gloria Bistrita, FC Snagov, FC U Craiova, Concordia, Al Hilal, Litex, Al-Wahda și Al-Wasl.