Regrete majore pentru Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău. Românii de la Galatasaray i-au transmis mesaje lui Fatih Terim

Bădulescu Silvian / 11.01.2022, 11:12
Regrete majore pentru Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău. Românii de la Galatasaray i-au transmis mesaje lui Fatih Terim

Fatih Terim a fost dat afară de la Galatasaray. Românii Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au avut o primă reacție după plecarea acestuia, prin intermediul conturilor personale de Instagram. Aceștia au postat poze și un mesaj de adio pentru cel mai titrat antrenor din Turcia.

Internaționalii români i-au mulțumit lui Fatih Terim

Ultimul eșec, 1-0 cu Giresunspor, i-a fost fatal lui Fatih Terim. Echipa este doar pe locul 12 în actuala stagiune, după ce a acumulat doar 27 de puncte. Bașkanul lui Galatasaray nu a mai rezistat, iar, luni, acesta a anunțat despărțirea de „Impărat”. S-au reziliat contractele și altor persoane din staff-ul acestuia, printre care și Pe lângă Fatih Terim, Galatasaray i-a mai demis, luni, pe Șukru Hanedar, directorul administrativ, Fatih Ibradi, coordonatorul sportiv, Eray Sozen, ofițerul media, dar și Ender Uysal, manager.

Jurnaliștii turci au scris că Fatih Terim a purtat o discuție de 15 minute cu președintele Burak Elmas, apoi a luat decizia de a nu mai continua pe banca tehnică a echipei. Imediat după ce a luat această decizie, Fatih Terim s-a prezentat la baza de antrenamente a echipei, și-a adunat lucrurile și și-a luat rămas bun atât de la jucători, cât și de la angajați. Astfel, clubul din Istanbul se vede nevoit să găsească un nou antrenor.

Voi fi mereu foarte recunoscător pentru tot ceea ce ai făcut pentru mine, îți mulțumesc!” a scris Alexandru Cicâldău pe pagina personală de Instagram.

Mai apoi, și Olimpiu Moruțan a postat o imagine în care îi mulțumește „Împăratului”.

Sunt recunoscător pentru că te-am întâlnit! Îți mulțumesc mult pentru tot”.

Domenec Torrent, favorit să preia banca lui Galatasaray

Conform informațiilor venite dinspre Istanbul, patru tehnicieni se află în luptă directă pentru postul de antrenor a celei mai titrate echipe din Turcia. Favorit este Domenec Torrent. Pe listă se mai află și Roger Schmidt, tehnicianul celor de la PSV, Okan Buruk și Bulent Korkmaz.

Cei de la Fotomac au transmis că Burak Elmas, președintele lui Galatasaray, a încercat să afle mai multe detalii despre Domenec Torrent și chiar l-a sunat pe Guardiola pentru a-l întreba despre fostul său colaborator. Domenec Torrent a rămas liber de contract în noiembrie 2020, când s-a despărțit de formația braziliană Flamengo. Spaniolul a mai lucrat ca antrenor principal în MLS, la New York City, în perioada iunie 2018 – noiembrie 2019.

Fatih Terim se afla pe banca lui Galatasaray Istanbul din decembrie 2017. În cei patru ani petrecuți la formația Cim-Bom, el a achiziționat jucători de 77 de milioane de euro și a cucerit patru trofee: două campionate, o Cupă a Turciei și o Supercupă a Turciei.