„Renașterea!” WTA i-a dedicat un material de amploare Soranei Cîrstea

Giosanu Catinca / 24.01.2022, 17:19
„Renașterea!” WTA i-a dedicat un material de amploare Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea (30 de ani, 38 WTA) și-a încheiat conturile cu Australian Open, dar nu a fost dată uitării de către reprezentanții Asociației de Tenis pentru Femei. Cei de la WTA i-au dedicat un material de amploare iubitei lui Ion Ion Țiriac.

Sorana Cîrstea, ridicată în slăvi de reprezentanții WTA

Cristian Tudor Popescu a vorbit foarte frumos despre Sorana Cîrstea, după prestațiile acesteia de la Australian Open. Gazetarul a spus despre sportiva din Târgoviște că este cea mai spectaculoasă jucătoare de tenis a momentului din România. Ulterior, cei de la WTA au oferit și ei o reacție. Oficialii au avut doar cuvinte de laudă la adresa campioanei noastre.

Cîrstea a fost la un set de a ajunge la cel de-al doilea sfert de finală de Grand Slam, și primul în 13 ani, de când a ajuns în sferturi la Roland Garros 2009 (n.r.: – când a fost eliminată de Samantha Stosur).

Cu toate acestea, fosta nr. 21 din clasamentul mondial nu a reușit să reziste și să obțină a 16-a victorie în fața unei jucătoare din Top 10 în carieră.

Cu toate acestea, rezultatul din această săptămână continuă arată o renaștere puternică pentru Cirstea, în vârstă de 31 de ani, care a pus capăt unei secete de 13 ani între titlurile WTA de simplu anul trecut la Istanbul. Cîrstea și-a îmbunătățit clasamentul cu aproape 50 de locuri în ultimele 12 luni.”, au notat cei de la wtatennis.com.

Obiectivul surprinzător al iubitei lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea a făcut un meci bun, în optimi, contra favoritei numărul 7, Iga Swiatek. Totuși, după ce a câștigat primul set cu 7-5, primul serviciu al româncei n-a mai funcționat la fel de bine. Acest lucru i-a permis polonezei să preia inițiativa. De altfel, nora lui Ion Țiriac a recunoscut că acesta a fost motivul principal al înfrângerii sale.

Am început meciul jucând destul de bine. Primul set a fost destul de strâns, însă momentele importante le-am jucat bine. În seturile 2 și 3 cred că diferența a făcut-o serviciul meu. Mi-a scăzut procentajul la serviciu (n.r. – primul serviciu) și am jucat destul de mult cu doi (n.r. – al doilea serviciu).”, a spus Sorana Cîrstea, după meci, pentru Eurosport.

”E cea mai spectaculoasă jucătoare dintre jucătoarele noastre”

Chiar dacă a fost eliminată de la competiția din Melbourne, CTP nu își schimbă părerea despre jucătoarea româncă.

În cazul meciului Soranei, un meci pe contre, aproape niciun fel de minge de apărare, de umplutură, să fie în teren ca să fie pusă, atât Iga, cât și Sorana au atacat fiecare minge, cu fiecare minge au vrut să facă mereu câte ceva să câștige punctul.

Sorana a jucat dintotdeauna așa. Mă uit la ea de mai bine de 10 ani, e cea mai spectaculoasă jucătoare dintre jucătoarele noastre, știe tot, tenis complet și foarte agresiv.

Singurul parametru, care a împiedicat-o, în afara accidentărilor și ele dese, să joace cel mai bun tenis al ei, a fost procentajul.”, a spus CTP.