Renegatul Novak Djokovic a primit o veste uriașă! Unde va putea juca numărul 1 din tenisul mondial

Bordei Radu / 17.02.2022, 13:18
Renegatul Novak Djokovic a primit o veste uriașă! Unde va putea juca numărul 1 din tenisul mondial

Novak Djokovic a primit și vești bune: nu va trebui să rateze tot anul. Liderul mondial este în pericol să nu se prezinte la marile turnee din acest an pentru că refuză să se vaccineze. Marele campion sârb a fost clar, în această privință, în primul interviu acordat, după scandalul din Australia.

Deja organizatorii de la Roland Garros au anunțat că în Franța, la fel ca în Australia, nu se vor face excepții. Jucătorii nevaccinați nu vor putea lua startul în al doilea Grand Slam al anului. Nole este pregătit să își asume un astfel de lucru.

Novak Djokovic a avut parte și de vești bune. Există locuri în care are porțile deschise

Sportivul de 34 de ani nu a renunțat la ideea de a deveni cel mai titrat jucător din istorie. Ar fi putut să o facă la Australian Open, dar nu i s-a permis intrarea în țară. Rivalul lui Rafael Nadal a obținut al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, cu unul peste sârb. Djokovic nu știe când va avea șansa să mai cucerească un Grand Slam, dar măcar se va putea bucura de alte turnee.

El va juca la Dubai, dar, surprinzător, la Roma. Valentina Vezzali, secretarul italian pentru sport, a declarat că Djokovic poate juca în Italia dacă dorește, întrucât nu se va impune condiția vaccinării. Acest turneu este ca avanpramieră la Roland Garros, unde, în acest moment, Nole are cale blocată. O speranță mai are la Wimbledon, unde organizatorii nu au anunțat clar ce criterii se vor aplica.

Novak Djokovic refuză să se vaccineze. „Informațiile primite nu m-au convins”

Sportivul sârb a prezentat o poziție curioasă, în cadrul interviului pe care l-a acordat zilele trecute.

Înțeleg că toată lumea face eforturi pentru a opri virusul și, probabil, vaccinarea este cel mai bun efort făcut. Respect asta, dar mereu am sprijinit libertatea de a alege ce bagi în corpul tău. Este vorba de a înțelege ce e bine sau e rău pentru tine. Ca un sportiv de performanță, mereu am fost atent la tot ce intră în mine, la mâncare, la apă, la suplimente. Pe baza informațiilor primite, am decis să nu mă vaccinez.

Am minte deschisă. Toți căutăm cele mai bune soluții pentru a termina pandemia. Sunt parte dintr-un sport global și înțeleg consecințele deciziei mele. Una dintre acestea era imposibilitatea de a merge în Australia. Eram pregătit să nu merg și înțeleg că nefiind vaccinat în acest moment, nu pot merge la cele mai multe dintre turnee. Dar ăsta e un preț pe care sunt gata să-l plătesc.”, a spus Novak Djokovic, într-un interviu acordat pentru BBC.