Prima veste bună pentru Novak Djokovic. Anunțul făcut de organizatorii de la Roland Garros

Octavian Vasilescu / 16.03.2022, 18:53
Prima veste bună pentru Novak Djokovic. Anunțul făcut de organizatorii de la Roland Garros

Novak Djokovic (locul 2 ATP, 34 de ani) va putea juca la turneul Roland Garros, chiar dacă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Organizatorii turneului de Grand Slam de la Paris au anunțat că Djokovic se va putea înscrie fără probleme la ediția din acest an. Turneul Roland Garros va avea loc în perioada 22 mai – 5 iunie.

Novak Djokovic va juca la Roland Garros 2022

Directorul French Open, Amelie Mauresmo, a vorbit despre situația lui Djokovic: „Aşa cum stau lucrurile acum, nimic nu stă în calea participării lui Djokovic la Roland Garros”, a spus Mauresmo, conform News.ro.

Novak Djokovic va putea astfel să-și apere trofeul câștigat în 2021 la Roland Garros. Sârbul l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finala precedentă, scor 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4. Finala a fost de-a dreptul incredibilă!

Djokovic are în palmares două trofee la Roland Garros: 2016 și 2021. Din 2010 și până în prezent, doar trei jucători au câștigat turneul Roland Garros. Aceștia sunt Rafael Nadal (9 titluri), Novak Djokovic (2 titluri) și Stanislas Wawrinka (un titlu).

Novak Djokovic revine pe locul 1 ATP

Novak Djokovic va reveni de lunea viitoare pe primul loc ATP. Rusul Daniil Medvedev l-a depășit pe Djokovic în urmă cu trei săptămâni, dar nu a rezistat pe tron.

Medvedev va pierde primul loc în clasamentul ATP după ce a fost eliminat în turul 3 la Indian Wells. Gael Monfils (35 de ani, locul 28 ATP) l-a învins pe Daniil Medvedev, scor 4-6, 6-3, 6-1. Meciul a durat două ore și șapte minute.

Novak Djokovic nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, astfel că nu a putut merge în SUA pentru a juca la Indian Wells și Miami. În presa din străinătate au apărut zvonuri conform cărora Djokovic ar fi decis să se vaccineze. Acestea nu au fost confirmate până acum.

Novak Djokovic a jucat un singur meci în 2022. Sârbul a participat la turneul ATP de la Dubai, unde a fost învins de Jiri Vesely (28 de ani, locul 74 ATP). Acest rezultat l-a trimis pe Daniil Medvedev pe locul 1 ATP, dar minunea a durat trei săptămâni.

Djokovic a fost lider mondial timp de 361 de săptămâni fără întrerupere, până să fie detronat pentru scurt timp de Medvedev.