Retragerea româncei Simona Halep din tenis, mai aproape ca niciodată. Dezvăluiri explozive ale fostului număr 1 mondial

Moldoveanu Camelia / 27.05.2022, 17:49
Retragerea româncei Simona Halep din tenis, mai aproape ca niciodată. Dezvăluiri explozive ale fostului număr 1 mondial

Simona Halep a fost eliminată de Qinwen Zheng, în turul secund de la Roland Garros 2022, cu scor 6-2, 2-6, 1-6. Imediat după eliminare, campioana României a vorbit despre gândul retragerii din tenis. An dificil pentru constănțeancă.

La un pas de retragere. Simona Halep a dezvăluit

După eliminarea prematură suferită la Roland Garros, Simona Halep a simțit nevoia să se descarce în fața fanilor. Aceasta a dezvăluit că a simțit pentru prima dată ce înseamnă un atac de panică și că ultimele 18 luni au fost extrem de dificile pentru ea. Mai mult, aceasta a vorbit și despre gândul retragerii, gând pe care l-a avut după ce a fot eliminată de Doha de către Caroline Garcia, scor 4-6, 3-6. Însă, nu este pentru prima dată când sportiva dezvăluit că a vrut să se retragă, dar din fericire colaborarea cu Patrick Mouratoglou i-a readus pofta pentru tenis.

Salutări, tuturor. Scriu aceste cuvinte pentru că am nevoia să-mi împărtășesc trăirile cu cei cărora le pasă. Ca de obicei, simt susținerea voastră, așa că vreau să vă mulțumesc. Sunteți minunați, mă susțineți necondiționat și asta înseamnă enorm pentru mine.
În general, nu sunt o persoană dramatică și sper că asta nu sună dramatic. Ultimele 18 luni au fost foarte grele pentru mine, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic.

După ce am pierdut la Doha, le-am spus oamenilor foarte apropiați mie că n-o mai pot face, că s-a încheiat cu tenisul pentru mine. Însă, cumva, am reușit să redobândesc dragostea pentru tenis și am decis că vreau să lucrez din greu și să fac schimbări drastice.

Suntem foarte mândră de mine pentru tot ce am realizat în ultima perioadă. Am putut face asta doar datorită lui Patrick, care m-a ajutat foarte mult”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Patrick Mouratoglou își sumă toată vina eșecului

Patrick Mouratoglou a postat și el un mesaj pe Instagram după înfrângerea Simonei Halep. Antrenorul și-a asumat întreaga răspundere și le-a cerut iertare fanilor sportivei:

„Am fost întotdeauna mândru de succesele mele cu jucătorii mei, dar trebuie să recunosc și când nu fac o treabă suficient de bună. Rezultatele pe care le-am avut în ultima lună la Madrid, Roma și Roland-Garros sunt insuficiente pentru cineva de calibrul Simonei Halep și îmi asum întreaga responsabilitate pentru ele.

Este pe deplin dedicată, motivată, dă totul la fiecare minge. Este o campioană – palmaresul ei vorbește de la sine. Mă aștept la mult mai mult de la mine și vreau să le cer scuze fanilor ei, care au susținut-o întotdeauna”, a transmis Mouratoglou, prin intermediul contului său de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de THE COACH (@patrickmouratoglou)