Revenirea fiului rătăcitor la Dinamo pare mai aproape ca niciodată. Gabriel Torje, din nou „câine roșu”?

Gabriel Peneș / 25.05.2021, 17:33
Revenirea fiului rătăcitor la Dinamo pare mai aproape ca niciodată. Gabriel Torje, din nou „câine roșu”?

Revenirea fiului rătăcitor la Dinamo pare mai aproape ca niciodată. Gabriel Torje, din nou „câine roșu”? „La 31 de ani, „Messi din Banat” ar putea reveni la echipa de unde a plecat spre fotbalul mare. Că nu a ajuns atât de sus pe cât se părea că se poate înălța, la un moment dat, asta e o altă problemă.

Revenirea fiului rătăcitor la Dinamo pare mai aproape ca niciodată

A cutreierat lumea și echipele ei de un deceniu încoace. Revenirea fiului rătăcitor la Dinamo pare mai aproape ca niciodată. Poreclit „Messi din Banat”, Gabi Torje a ajuns la 31 de ani. Pare incredibil, deși atacantul „de buzunar” are aceeași baby-face cu care păcălea apărările adverse. Și, în zilele bune, și-a păstrat driblingul, zvâcul din alergare, dar și șutul. Extrema de 1,67 m înălțime a jucat la Dinamo între 2008-2011. Era perioada în care se părea, la fel ca în cazul multora, că Torje „va rupe norii” când va ajunge la o mare forță europeană. N-a poposit chiar la Juventus sau Barcelona, dar s-a transferat la Udinese, în Serie A, pentru 5 milioane de euro. Era 2011, să nu uităm. 5 milioane…

Dar micuțul atacant n-a reușit să se impună în fotbalul italian. Astfel în următorii 5 ani, Udinese mai mult l-a împrumutat altor echipe. Nu de duzină, dar nici de Champions League. Așa a trecut prin La Liga, pe la Granada, pe la Barcelona, dar la Espanyol. Apoi, cap-compasul s-a mutat către Turcia: Konyaspor, Osmanlispor, Karabukspor și Sivasspor. Dar și spre Rusia, pe le echipe din Grozny. Aproape anul și echipa. Torje a jucat și la gruparea AEL Limassol, în Cipru, unde a fost coleg cu rectualizatul dinamovist Steliano Filip. Iar ultima oară, la Bandirmaspor, din liga secundă turcească, cu care semnase la începutul acestui an.

Revenirea fiului rătăcitor la Dinamo pare mai aproape ca niciodată. Gabriel Torje, din nou „câine roșu”?
Revenirea fiului rătăcitor la Dinamo pare mai aproape ca niciodată. Gabriel Torje, poză „de grup” cu actuali jucători ai echipei din Ștefan cel Mare

Gabriel Torje, din nou „câine roșu”?

Acum, Torje pare aproape de o revenire în Ștefan cel Mare. De fapt, el s-a mai întors o dată aici, pentru doar 6 luni total anoste, în 2018. Acum, însă, pare „în cărți” pentru a face parte din lotul restructurat al lui Dinamo pentru sezonul viitor. Semne ar fi. Torje a fost la o partidă de fotbal pe sintetic, alături de Ricardo Grigore, Mihai Eșanu, Robert Moldoveanu sau Steliano Filip, fotbaliștii lui Dinamo. Fotografia publicată de Filip a fost preluat și de mijlocașul de 31 de ani, pe contul său de Instagram. Singura problemă ar fi nivelul salarial ce, se pare, va fi impus la clubul dinamovist. Cel puțin asta e declarația de intenții a directorului sportiv, Mario Nicolae.

Noi avem un club cu datorii și cu managementul în aer. Sediul este în aer, sunt datorii la datorii. Căutăm un nou sediu în zona Floreasca sau în zona de nord a orașului. E dificil să scapi ușor de băieții ăștia din Spania, urmăresc altceva, nu știu ce încă. Noile salarii? Plus, minus 5.000 de euro pe lună, cu bonusuri de performanță. Vrei, nu vrei, Dinamo nu-și mai poate permite luxul de a angaja jucători cu nume”, a spus Nicolae, conform gsp.ro.

Plafonarea la 5.000 de euro a salariilor va îndepărta mulți dintre jucătorii actuali. Dar îi poate interesa pe alții, mai ales foști dinamoviști, aflați pe finalul carierei. Și care au reușit să adune suficienți bani încât să nu ceară „luna de pe cer” în privința salariului. Conform digisport.ro, suporterii-acționari din DDB ar fi negociat cu Torje un contract pe 2 ani, cu un salariu de 7.000 de euro lunar. Nu-s chiar cei 5.000 „de austeritate”, dar… Vom vedea dacă și ce va însemna asta pentru Dinamo, dar și pentru cariera jucătorului care a strâns 57 de selecții la națonală, pentru care a marcat 12 goluri.