Revine Marius Șumudică la Rapid? Scenariul incredibil despre o posibilă lovitură în fotbalul românesc

Giosanu Catinca / 09.11.2021, 22:44
Revine Marius Șumudică la Rapid? Scenariul incredibil despre o posibilă lovitură în fotbalul românesc

Marius Șumudică ia în calcul ca, la un moment dat, să antreneze din nou la Rapid. Tehnicianul a recunoscut că nu se aștepta ca giuleștenii să câștige meciul cu Academica Clinceni, scor 3-2, și să încheie turul Ligii 1 pe locul 5.

Marius Șumudică ar putea reveni la Rapid

Rapid a terminat pe locul 5 prima parte a campionatului, iar Marius Șumudică este mândru de performanța realizată de foștii săi elevi. Chiar dacă se află în Turcia, antrenorul este la curent cu ceea se întâmplă în fotbalul românesc. De altfel, el a declarat în mai multe rânduri că dacă ar fi să revină în țară, ar mai antrena doar acest club în Liga 1.

”Nu mă așteptam să fie pe locul 5”

Marius Șumudică a scos în evidență jocul lui Crepulja, dar și faptul că Bălan a fost de multe ori decisiv, chiar dacă atacantul Rapidului nu este un jucător care să impresioneze foarte mult.

Vreau să-i felicit pe toți cei de la Rapid. Au făcut o muncă extraordinară! Nu mă așteptam să fie pe locul 5. Au luat jucători cu experiență, am lucrat cu Morais, știu ce poate. Crepulja dă un echilibru extraordinar, chiar dacă nu iese în evidență. Bălan nu este un jucător wow, dar se lipește gol. Rapid este o surpriză plăcută și nu mai este o întâmplare.

Este o candidată la play-off, au șanse reale, jocul le dă speranțe. Este o simbioză între Mihai Iosif și vestiar, iar fotbaliștii joacă cu sufletul. Nimeni n-are ce să-i spună, chiar dacă au mai fost și sincope. A depășit cu mult ceea ce mă așteptam.”, a spus Marius Șumudică, la Digi Sport.

”Obiectivul echipei rămâne salvarea de la retrogradare”

Patronul Rapidului a declarat că obiectivul echipei rămâne salvarea de la retrogradare. De asemenea, el a dezvăluit că, împreună cu staff-ul tehnic, a identificat două posturi deficitare pe care vor fi transferați doi jucători în iarnă.

Suntem foarte mulțumiți de primele 15 etape, am adunat un număr nesperat de puncte, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Suntem acolo unde ne dorim, pe un loc departe de baraj sau retrogradare. Istoria ne obligă, ne ajută și publicul, dar suntem o nou-promovată și am mai văzut surprize și în campionatul trecut. Ne dorim play-off-ul, dar orice business are o strategie, iar strategia noastră este să ne salvăm de la retrogradare, nu vrem să avem dureri de cap.

Dacă vom avea șanse la play-off, nu ne vom da la o parte. Mai sunt încă 15 meciuri, dacă va fi cazul vom schimba target-ul, dar acum obiectivul nostru este să nu avem emoții. Nu vom face multe transferuri, dar doi jucători, două posturi am identificat mai deficitare, vom vedea. Acum suntem bine pentru o nou-promovată.”, a spus Victor Angelescu, la ProX, după ce Rapid s-a impus în fața Academicii Clinceni.