Revine Simona Halep în tenis la Roland Garros? Dezvăluirea lui Ion Țiriac

George Drafta 28.03.2023, 18:08
Revine Simona Halep în tenis la Roland Garros? Dezvăluirea lui Ion Țiriac

Absenţa Simonei Halep din circuitul feminin se prelungeşte. Iar pe 29 martie se vor împlini şapte luni de la ultimul meci jucat într-un turneu de constănţeancă.

Judecata tribunalului independent care trebuie să se pronunţe în scandalul de dopaj în care este implicată sportiva de 31 de ani nu a avut loc încă. Iar în aceste condiţii fostul lider mondial nu se poate întoarce pe teren pentru competiţiile din calendarul WTA. Există însă şi o rază de speranţă.

Ion Ţiriac îşi doreşte ca Simona să primească undă verde pentru Roland Garros, al doilea turneu de grand slam al anului, Legenda tenisului românesc ştie că Halep se menţine în formă deşi aşteptarea este tot mai grea în privinţa unei decizii care să o poată readuce pe terenul de tenis.

Simona Halep
Simona Halep

Cea mai mare teamă a miliardarului este faptul că lipsa ritmului o va afecta în cazul în care instanţa o va absolvi de vină după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat.

Speranţă pentru Halep

Fostul preşedinte al FRT nu se gândea vreodată că cea mai bună jucătoarea a României din acest secol se va confrunta cu o astfel de problemă.

„Că e Roland Garros sau Roma, doare rău, dar să nu crezi că fata asta dacă joacă – și mi se pare că joacă, vine și la Stejarii, la pregătire fizică, la toate treburile – însă e greu să spui. Nu are turnee, nu are seturi jucate, nu are competiție. Unde începe și până unde ajunge, nu știu,” a fost comentariul lui Ion Ţiriac în cadrul unei conferinţe de presă.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Comparaţia inevitabilă

Ţiriac a făcut o paralelă între cazul Andreei Răducan şi cel al Simonei Halep. La ambele consideră că măsura suspendării este una nedreaptă.

Andreea Răducan
Andreea Răducan

Din păcate, exact ca Andreea Răducan, Simona Halep a fost declarată pozitivă. Cum a fost declarată pozitiv nu știu. Nu știu ce au făcut cu proba A, nu știu cine i-a adus proba B. Sunt 13 ani deja de când Răducanu a fost declarată fals-pozitivă. Pentru că proba nu a fost contaminată, a fost manipulată.

Nu poți să-mi spui mie că 62 de mm s-au dus la laborator cu proba B și au venit 100 de mm înapoi. Cum e miracolul ăsta, doamna președinte? Și cu Halep. Ok, e pozitivă. Acolo nu mai ai ce să spui, legea am făcut-o cu ei acum 30 de ani când s-a făcut WADA, eram 5 persoane. Și am făcut bine legea”, a fost poziţia tranşantă a omului de afaceri.

Urmăriți Playsport.ro și pe