Revoltă în vestiarul Barcelonei dintr-un motiv neașteptat. Jucătorii s-au unit și fac acuzații surprinzătoare

Moldoveanu Camelia / 08.11.2021, 12:10
Revoltă în vestiarul Barcelonei dintr-un motiv neașteptat. Jucătorii s-au unit și fac acuzații surprinzătoare

Barcelona are din ce în ce mai multe probleme, iar de această dată fotbaliștii sunt cei care s-au revoltat. Xavi Hernandez, noul antrenor de pe Camp Nou, a propus deja o rezolvare pentru dezastrul provocat în mandatul lui Ronald Koeman.

Moment de criză la Barcelona. Fotbaliștii se revoltă, iar Xavi Hernandez vine cu o rezolvare

Catalanii traversează o perioadă dificilă pe mai multe planuri, însă de această dată staff-ul medical pare să fie marea problemă. Potrivit Sport.es, fotbaliștii s-au revoltat din cauza nenumăratelor accidentări suferite și dau vina pe preparatorii fizici.

Starurile de la Barcelona au pornit o adevărată revoltă în vestiar. Ei îi învinuiesc pe cei din staff-ul medical pentru că au parte de o pregătire slabă, motiv pentru care se și accidentează foarte ușor.

Xavi Hernandez, cel care l-a înlocuit pe Ronald Koeman pe banca tehnică, s-a arătat îngrijorat de aceeași problemă. Așa că, fostul mare mijlocaș a considerat că este cazul să-l readucă pe Camp Nou pe Ricard Pruna. Cel din urmă a părăsit Barcelona în 2020, după 25 de ani de activitate în acest loc. Xavi a solicitat o restructurare a staff-ului medical.

Barcelona suferă de „sindromul Messi”

Xavi va trebui să se ocupe, în primul rând, de exprimarea echipei pe teren. O problemă majoră cu care se va confrunta acesta este „sindromul Messi” și dependența echipei de influența argentinianului în jocul echipei, consideră Bernd Schuster, fost jucător al catalanilor în perioada 1980-1988.

Argentinianul a părăsit Barcelona după mai bine de 20 de ani la club. Influența acestuia asupra jocului echipei a fost masiv, iar pierdea unui astfel de jucător se vede în rezultatele, dar și prestațiile echipei din actualul sezon.

În primul rând, clubul trebuie să scape de „sindromul Messi”. Trebuie să fie foarte sinceri în momentul în care analizează ce oferă cei din lotul actual.

Mai apoi, el trebuie să îi unească pe tineri cu veterani, prin a-i face să joace într-o manieră similară și să le imprime un stil de joc care să fie potrivit abilităților lor, chiar dacă, în acest moment nu ar fi ceea ce își doresc să vadă fanii. Eu s-au obișnuit să vadă ani la rândul tiki-taka la potențial maxim” a declarat Bernd Schuster, potrivit Daily Mail.

Bernd Schuster a îmbrăcat opt ani tricoul blaugrana, ca mai apoi să se transfere la rivala Real Madrid, pe care a și antrenat-o în sezonul 2007-2008. Și-a trecut în cont un campionat, trei Cupe ale Spaniei, o Cupă a Ligii și o Cupă a Cupelor cu echipa catalană. De asemenea, a fost pe teren în înfrângerea de la Seviila, din mai 1986, când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în urma loviturilor de pedeapsă.

Matthias Ginter, pe lista Barcelonei

Potrivit publicației Fichajes, Lapoarta a început deja negocierile pentru aducerea lui Pierre Emerick Aubameyang de la Arsenal. Mai mult, președintele catalan se pare că a pus ochii și pe Matthias Ginter, fundaș central de la Borussia Monchengladbach, campion mondial cu Germania în 2014.

Direcția pe care încearcă să se axeze conducerea Barcelonei este aceeași pentru ambii jucători: atât în cazul lui Aubameyang, cât și în cazul lui Ginter, contractele le expiră în vara lui 2022. Astfel, aceștia ar urma să vină fără niciun cost de transfer.

Ginter evoluează la Monchengladbach din iunie 2017, după ce fusese transferat de la Borussia Dortmund. Contractul cu nemții expiră în iunie 2022, așa că Barcelona poate semna cu el în ianuarie 2022.