Revoltător: Roma pierde al doilea meci la ”masa verde”! Cum a ”comis-o” din nou Fonseca

Gabriel Peneș 20.01.2021, 17:01
Revoltător: Roma pierde al doilea meci la ”masa verde”! Cum a ”comis-o” din nou Fonseca

O nouă greșeală stupidă îi costă pe romani. Revoltător: Roma pierde al doilea meci la „masa verde”! Echipa capitolină pierduse pe teren cu 4-2 partida contra Speziei din Cupa Italiei. Dar tehnicianul Paulo Fonseca a făcut mai multe schimbări decât prevede regulamentul. Astfel Federația Italiană urmează să decidă pierderea meciului cu 3-0.

Revoltător: Roma pierde al doilea meci la ”masa verde”!

Nici marile cluburi din Italia nu sunt scutite de erori de începători. Efectul e revoltător: Roma pierde al doilea meci la „masa verde”. Echipa din capitala Italiei jucat cu Spezia în optimile de finală ale Cupei Italiei. Primele 90 de minute de joc s-au încheiat cu un scor egal, 2-2. În prelungiri, Roma a încasat și două eliminări, dar și două goluri. Verde și Saponara au fost marcatorii decisivi pentru nou-promovata din zona Liguriei, în minutele 107 și 119.

Dar scorul oficial al partidei va fi, cu siguranță, modificat de Federația Italiană. Aceasta urmează să îi atribuie victoria cu 3-0 Speziei. De ce? Simplu: antrenorul romanilor, Paulo Fonseca, a efectuat mai multe schimbări decât prevede regulamentul FIFA. În timpul regulamentar, AS Roma a făcut trei schimbări, iar în prelungiri Fonseca a trimis în teren alți trei jucători. Regulamentul FIFA permite, ce-i drept, șase schimbări în prelungirile unei partide. Însă prevederea nu se aplică în jocurile din Cupa Italiei.

Roma pierde al doilea meci la masa verde spre disperarea lui Fonseca
Roma pierde al doilea meci la masa verde spre disperarea lui Fonseca

Cum a ”comis-o” din nou Fonseca

Football Italia, citat de sport.ro, a anunțat că nu este nici rolul arbitrului și nici al celui de-al patrulea oficial să avertizeze clubul în asemenea situații. Romanii nu sunt la prima greșeală de acest fel. Chiar în prima etapă din Serie A a acestui sezon, împotriva Veronei, Fonseca a „comis-o” grav. El l-a titularizat pe Amadou Diawara, jucător care nu avea drept de joc. Ca urmare, romanii au pierdut acel meci la „masa verde” cu 3-0.

Dacă există o problemă, vom avea timp să discutăm intern. Da, este o problemă”, a declarat Paulo Fonseca la finalul jocului despre cele 6 schimbări efectuate.

Napoli a pierdut la „masa verde” meciul cu Juventus, dar a câștigat la apel

În etapa a treia a actualului sezon de Serie A, în 3 octombrie, Napoi urma s-o întâlnească pe Juventus la Torino. Problemele din lot cauzate de pandemie au determinat autoritățile sanitare din Napoli să interzică deplasarea echipei pentru disputarea partidei. Din acest motiv, în prima fază, napoletanii au pierdut meciul cu 3-0 la „masa verde! și au fost depunctați cu un punct.

În urma apelului făcut, Comitetul Olimpic Italian a decis anularea primei sancțiuni și reprogramarea partidei. În acestă seară, de la ora 22.00, cele două echipe se vor lupta în finala Supercupei Italiei.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe