„Revoluția” din această vară de la PSG, un nou început pentru un jucător important: „Nu aveam în plan să fiu inutil”

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.09.2022, 21:40
„Revoluția” din această vară de la PSG, un nou început pentru un jucător important: „Nu aveam în plan să fiu inutil”

PSG s-a despărțit în vara ce abia s-a încheiat de nu mai puțin de 29 de fotbaliști. A fost nevoie de acest „exod” pentru ca gruparea din capitala Franței să rămână în limitele celebrului fair-play financiar. Din acești jucători, cei mai mulți au fost tineri crescuți de clubul parizian, plecați sub formă de împrumut. Totuși, pe această listă aproape interminabilă se regăsesc și nume de jucători importanți, cu o anumită cotă.

Printre aceștia se numără și Abdou Diallo, fundașul central senegalez cu origini franceze în vârstă de 26 de ani. El a fost transferat de PSG în iulie 2019 de la Borussia Dortmund, acolo unde impresionase, în schimbul sumei de 32 de milioane de euro.

Abdou Diallo a explicat că și-a dorit să plece de la PSG în această vară, pentru a se simți din nou important

Diallo a ajuns pe Parc des Princes cu o anumită cotă și chiar a avut evoluții foarte apreciate până la un moment dat. El chiar a și câștigat, printre altele, trei titluri în Ligue 1 cu echipa roș-albastră. Ascensiunea sa a fost stopată de mai multe accidentări, care l-au ținut departe de gazon pentru o perioadă lungă.

Astfel, a ajuns să nu mai fie luat în calcul de ultimii antrenori ai lui PSG, motiv pentru care a acceptat să fie împrumutat în acest sezon la RB Leipzig. Echipa germană are de asemenea opțiune de transfer definitiv la finalul acestei stagiuni.

Abdou Diallo a vorbit despre acest subiect și nu a părut deloc deranjat de situația în care se află. Ba chiar din contră. Senegalezul, campion al Africii la începutul acestui an, s-a arătat recunoscător pentru faptul că are posibilitatea de a juca mai mult și de a reveni la forma care i-a adus transferul la PSG.

Am ajuns în această perioadă de mercato, în care mi-am spus: ‘Sunt la PSG de trei ani, au fost momente minunate. (…) Dar au fost și mult mai multe momente dificile, în care am jucat mai puțin, am fost accidentat, sau alte chestii’. Simțeam că ceva era pe final și nu aveam în plan să rămân la club pentru a fi inutil. Voiam să fac parte dintr-un proiect în care să fiu important, să contez și să pot să-mi pun amprenta pe proiect”, a spus Diallo potrivit celor de la Le Parisien.

Fundașul senegalez cunoaște destul de bine Bundesliga

Abdou Diallo are toate premisele pentru a se impune la RB Leipzig. Dacă va fi ferit de accidentări, bineînțeles. El cunoaște deja foarte bine Bundesliga. Pe lângă sezonul foarte bun pe care l-a avut la Borussia Dortmund, fundașul central crescut la academia lui AS Monaco jucase anterior timp de un sezon pentru Mainz.