Revoluție la Manchester United! Primii doi jucători pe care Erik ten Hag îi dă afară! Olandezul va schimba complet fața „diavolilor”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.05.2022, 23:54
Revoluție la Manchester United! Primii doi jucători pe care Erik ten Hag îi dă afară! Olandezul va schimba complet fața „diavolilor”

Erik ten Hag pregătește o reconstrucție din temelii a lotului lui Manchester United în această vară după sezonul dezamăgitor făcut de echipa lui Cristiano Ronaldo. Și au apărut deja primele două nume aflate pe „lista neagră” a antrenorului olandez în vârstă de 52 de ani. Potrivit informațiilor apărute în presa engleză, Aaron Wan-Bissaka și Eric Bailly nu mai sunt doriți pe Old Trafford și li se caută deja alte echipe.

Manchester United vrea să se despartă din sezonul viitor de Aaron Wan-Bissaka și Eric Bailly

Aaron Wan-Bissaka a fost adus de Manchester United, ca o mare speranță, în vara lui 2019 de la Crystal Palace. Nu mai puțin de 55 de milioane de euro au plătit „Diavolii roșii” pentru a-l aduce pe tânărul fotbalist englez, care impresionase în tricoul formației din sudul Londrei.

Din păcate pentru fanii lui United, evoluțiile sale nu au fost deloc cele așteptate. Fundașul dreapta de 24 de ani a alternat evoluțiile decente cu cele execrabile și nu a reușit să aducă deloc siguranță defensivei, deși a bifat peste 20 de meciuri în toate competițiile.

Eric Bailly a fost adus de Manchester United în vara anului 2016 de la Villarreal, în schimbul sumei de 38 de milioane de euro. Fundașul central ivorian ajuns la 28 de ani a avut prestații destul de solide în primele sale sezoane petrecute pe Old Trafford. Fapt ce i-a determinat pe oficialii clubului să îi prelungească vara trecută contractul, până în 2024. Mișcare ce s-a dovedit extrem de neinspirată.

Bailly a suferit numeroase accidentări în acest sezon și din acest motiv a jucat doar 7 meciuri în toate competițiile. Așa că șefii lui United au fost nevoiți să își reconsidere rapid poziția și să îl pună pe ivorian pe lista de transferuri,

Astfel, Eric Bailly i se alătură lui Aaron Wan-Bissaka în fruntea listei jucătorilor cărora clubul englez le caută echipe pentru sezonul viitor. Informația a fost furnizată de cei de la Daily Mail, care au mai menționat și că se ia în calcul varianta unui împrumut pentru cei doi. Ambii mai au contracte cu echipa ce va fi preluată în curând de Erik ten Hag până în iunie 2024.

Erik ten Hag este conștient de contextul dificil în care a ajuns pe Old Trafford

Este destul de clar că Erik ten Hag va avea o misiune foarte dificilă în a readuce Manchester United în elita fotbalului englez și european. Însuși antrenorul olandez a recunoscut recent acest lucru. Dar, tototdată, a dezvăluit că exact această situație complicată în care se află formația de pe Old Trafford l-a determinat să accepte oferta. El consideră o provocare ceea ce va începe în Anglia din sezonul viitor.

Am avut de ales să lucrez la un alt club, cu o bază mai bună, dar am ales Manchester United. Lucrurile trebuie rezolvate acolo și asta este o provocare. Clubul și cu mine suntem pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește planurile mele de viitor”, a spus recent ten Hag în presa din Olanda.

Primul eșec pentru Erik ten Hag la Manchester United. Jucătorul dorit de olandez nu vrea să vină la „diavoli”