Revoluție la Newcastle. Gruparea din Premier League vrea să transfere de la PSG și Real Madrid

Bădulescu Silvian / 28.12.2021, 13:03
Revoluție la Newcastle. Gruparea din Premier League vrea să transfere de la PSG și Real Madrid

Newcastle a devenit cel mai bogat club de fotbal al lumii. Noii conducători doresc să facă din această echipa una de top, pe modelul Manchester City. Cu doar trei zile înainte deschiderii perioadei de transferuri, deja se discută despre diverși jucători doriți pe „St. James Park”.

Gini Wijnaldum și Isco, pe lista „coțofenelor”

Newcastle United se află doar pe locul 19 în Premier League, iar pericolul retrogradării bate la ușă. Aceștia trebuie să își întărească urgent lotul. Astfel, în ultimele două zile s-a vorbit intens de transferurile lui Isco și Wijnaldum în Anglia.

Primul este dorit și în Spania, de Sevilla, și este greu de crezut că va părăsi Spania pentru a se transfera Marea Britanie. Un lucru este cert, acesta este ultimul sezon pentru el pe „Santiago Bernabeu” odată ce contractul lui expiră la vară, iar madrilenii nu doresc să-l prelungească.

Mai apoi, olandezul Wijnaldum a făcut parte dintr-o campanie impresionantă de transferuri la Paris Saint-Germain, în vară. Parizienii i-au adus pe Donnarumma, Messi și Sergio Ramos liberi de contract, alături de Wijnaldum. De asemenea, aceștia au plătit și aproximativ 70 de milioane de euro pentru Achraf Hakimi.

Wijnaldum nu a dat randamentul scontat, iar oficialii din conducerea clubului ar fi dispuși să-l lase pe acesta să plece, sub formă de împrumut, în Premier League. De asemenea, nici jucătorul nu este mulțumit de numărul de minute pe care l-a primit pe „Parc des Princes”.

Întăriri în compartimentul defensiv

Pe lângă Isco și Wijnaldum, cei care ar trebui să aducă un mare plus la mijlocul terenului, cei de la Newcastle caută să întărească și celelalte compartimente ale echipei.

Newcastle United a încasat 42 de goluri în 19 partide disputate, ceea ce înseamnă că au cea mai slabă apărare din campionat. Chiar și Norwich, „lanterna roșie”, are mai puține goluri primite, 39. În acest context, Samuel Umtiti și Kieran Trippier sunt în vârful listei de achiziții pentru departamentul defensiv.

Francezul este legitimat la FC Barcelona, dar nu mai este de mult o piesă de bază în angrenajul echipei. Totodată, salariul acestuia este unul foarte mare și reprezintă o bătaie în plus de cap pentru balanța financiară a echipei. Acesta nu a acceptat reducerea salariului, dar nici nu a dorit să plece de pe „Camp Nou”, preferându-și curentul statut.

Pe de altă parte, Kieran Trippier a venit la Atletico Madrid în 2019, de la Tottenham Hotspur. El a fost adus la insistențele lui Diego Simeone și a disputat 83 de partide în două stagiuni și jumătate, trecându-și în cont titlul în La Liga. Totuși, campionii Spaniei ar fi dispuși să-l lase pe englez să plece.