Revoluție Reală la Madrid: Zidane pleacă! Care e planul lui Florentino Perez pentru revenirea în top

Radu Bordei 21.01.2021, 13:45
Revoluție Reală la Madrid: Zidane pleacă! Care e planul lui Florentino Perez pentru revenirea în top

Revoluție Reală la Madrid: Zidane pleacă! Umilința din Cupa Spaniei se pare că a generat un val de nemulțumiri mari în cadrul conducerii madrilenilor. Iar zilele lui Zinedine Zidane pe banca galacticilor sunt numărate. Din vară Florentino Perez se gândește să facă schimbări importante pentru a revitaliza situația. 

Zidane s-a întors ca să scoată Realul dintr-o criză mare, lucru pe care l-a reușit și a adus titlul sezonul trecut la Madrid. Dar lucrurile par să se fi schimbat la echipă iar performanțele trecute nu îl mai protejează pe antrenorul francez.

Revoluție Reală la Madrid: Zidane pleacă

„Ciclu terminat la Real. Ar fi o minune ca Zidane să mai continue din vară”. Asta au scris jurnaliștii din Spania după un nou eșec al francezului. Realul a avut câteva zile de coșmar în care a pierdut două trofee: Bilbao i-a eliminat din semifinala Supercupei, iar acum a venit și umilința din Cupa Spaniei. Eliminarea cauzată de o echipă de liga a treia poate să creeze un seism la Madrid. Nici echipa nu arată foarte bine și șefii se tem că uzura își va spune cuvântul și în campionat și în Liga Campionilor.

Karim Benzema și colegii lui l-au dezamăgit pe Zidane

Jucătorii nu par nici ei să mai joace cu inima pentru antrenorul francez. Mai ales că sunt destui fotbaliști care nu au evoluat la potențialul maxim, alții nu au fost folosiți mult și Zidane nu pare să aibă soluții. Acest lucru se paote schimba, mai ales dacă francezul va ami livra cel puțin un trofeu la finalul sezonului. Atunci Perez îi va acorda credit, dar șefii Realului nu cred că acest lucru este posibil și pregătesc viitorul fără francez. Asta chiar dacă Zidane a câștigat pentru Real 3 trofee de Liga Campionilor la rând, performanță unică pentru un antrenor.

Zidane nu vrea să renunțe

Antrenorul este și el frustrat de ultimele evoluții ale jucătorilor. Totuși, fostul mare internațional francez nu a dorit să își critice fotbaliștii, chiar și după umilința cu Alcoyano.

Ar fi trebuit să câștigăm, dar de aceea fotbalul este dificil. Nu am reușit, dar asta nu însemană că este o rușine. Voi spuneți că e rușine, eu nu cred așa ceva. Se întâmplă, trebuie să ne asumăm. Eu asta voi face și voi munci mai departe. Nu avem altă soluție, a declarat Zidane la sfârșitul partidei.

Francezul încă mai crede în fotbaliștii săi, nu crede că aceștia joacă slab intenționat. Totuși, doar un trofeu îl va păstra pe banca madrilenilor. Dacă Realul nu cucerește titlul sau Liga Campionilor, atunci este imposibil pentru Zidane să continue.

Urmăriți Playsport.ro și pe