Rică Răducanu nu-și pierde umorul nici pe patul de spital: ”Credeam că am sfeclit-o!” Totuși, situația e grea: ”Nevastă-mea e mai nasol, pe aparate!”

Simion Andrei / 17.01.2021, 12:35
Rică Răducanu nu-și pierde umorul nici pe patul de spital: ”Credeam că am sfeclit-o!” Totuși, situația e grea: ”Nevastă-mea e mai nasol, pe aparate!”

Rică Răducanu, 74 de ani, este internat la spitalul Victor Babeș din București, infectat cu noul coronavirus. Au trecut zece zile de la testul pozitiv, iar starea fostului mare portar al Rapidului este stabilă. În schimb, soția acestuia, și ea infectată în aceeași perioadă, are serioase dificultăți. Are nevoie de aparatul de oxigen, așa cum a explicat Rică Răducanu. Un optimist din fire, Răducanu speră că el şi soţia vor reuşi să învingă şi cel mai temut virus al acestor vremuri.

Rică Răducanu, un om aparte în sportul românesc! Singurul portar din lumea care a fost prins în ofsaid

Credeam că am sfeclit-o! Nevastă-mea e mai nasol, pe aparate!”, a declarat Rică Răducanu pentru PlaySport.

Soţia lui Răducanu a avut nevoie de oxigen, iar starea ei a fost critică pentru o perioadă. Ultimele ore au adus o evoluţie pozitivă pentru ea, dar este în continuare monitorizată atent. Fostul portar al Rapidului speră că va putea fi externat din spital peste 4 zile, când se vor face două săptămâni din momentul infectării. Soția sa ar putea sta câteva zile în plus, până când medicii se vor asigura că nu există riscuri.

Rică Răducanu, 74 de ani, a jucat de-a lungul carierei pentru Rapid, Sportul, Steaua, FCM Reşiţa, FC Baia Mare şi Rocar. A adunat şi 61 de selecţii pentru naţionala României. Rică Răducanu a câştigat titlul de campion cu Rapid, în 1967. A jucat pentru giuleşteni timp de 10 ani, între 1965 şi 1975, în nu mai puțin de 233 de partide. A mai luat şi două Cupe ale României cu Rapid, în 1972 şi 1975. La Steaua a petrecut un singur sezon şi a câştigat Cupa României în 1979.

Născut pe 10 mai 1946, la Vlădeni, în Județul Ialomița, Rică Răducanu, pe numele real Răducanu Necula, are un stil inconfundabil. A știut mereu să bucure publicul, indiferent că a fost pe terenul de fotbal, sau în viața de zi cu zi. Este singurul portar din lume care a fost prins în ofsaid. S-a remarcat și în cinematografie, în special pentru rolul din filmul Legiunea Străină, lansat în 2008.