Robert Glință a ratat podiumul în proba de 50 de metri spate! Sportivul român s-a clasat pe poziția a patra, după ce câștigătorul a fost descalificat

Autori: Ștefănescu Dragoș, Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2022, 19:05
Robert Glință a ratat podiumul în proba de 50 de metri spate! Sportivul român s-a clasat pe poziția a patra, după ce câștigătorul a fost descalificat

Robert Glință s-a clasat pe poziția a patra în finala probei de 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Sportivul român s-a clasat inițial pe locul 5 cu un timp de 24.57, dar a urcat pe 4 după ce câștigătorul cursei, Justin Ress, a fost descalificat după video-arbitraj.

Medalia de aur i-a revenit până la urmă americanului Hunter Armstrong, care termiase inițial pe locul 2, cu timpul de 24.14. Podiumul a fost completat de polonezul Ksawery Masiuk, 24.49, și de italianul Thomas Ceccon, 24.51.

Robert Glință a terminat cu același timp ca grecul Apostolos Christou. Cei doi au împărțit astfel poziția a patra. 

Clasament final 50 de metri spate. Sursă: captură aquatics.eurovisionsports.tv
Clasament final 50 de metri spate. Sursă: captură aquatics.eurovisionsports.tv

Robert Glință s-a calificat în finala probei de 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Sportivul român se va lupta pentru o medalie în ultimul act, sâmbătă seară de la ora 19:00. Proba va fi transmisă în direct de TVR 1.

Robert Glință, în finala probei de 50 de metri spate. Românul se bate pentru o medalie la Budapesta

După cele două medalii de aur obținute de David Popovici la Budapesta, Robert Glință vrea să-i calce pe urme. Luni, Glință a concurat în finala probei de 100 de metri spate și s-a clasat pe locul 8. Vineri seară  el a obținut calificarea în finala probei de 50 de metri spate după ce s-a clasat pe locul patru în cea de-a doua semifinală. Glință a obținut timpul de 24 de secunde și 54 de sutimi. Americanul Justin Ress a obținut cel mai bun timp al semifinalelor, 24 de secunde și 14 sutimi. El a fost urmat de către conaționalul Hunter Armstrong, care a obținut timpul de 24 de secunde și 16 sutimi.

Finala probei de 50 de metri spate se va desfășura sâmbătă seară, de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de TVR 1. Robert Glință este al șaselea pe lista finală a acestei probe.

Robert Glință are șanse mari să câștige o medalie la 50 de metri spate, de-a lungul carierei obținând rezultate foarte bune la această probă. El are în palmares două medalii de argint la Campionatele Europene, în 2018 la Glasgow și în 2020 la Budapesta. De asemenea, în 2021, la Kazan în Rusia, Robert Glință a câștigat medalia de bronz europeană, tot în această probă. Mai mult, el a ajuns în finala de 50 de metri spate la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, în 2016 la Rio de Janeiro și în 2021 la Tokyo.

David Popovici, sursă de inspirație pentru Robert Glință

David Popovici este cu siguranță starul indiscutabil al acestei ediții a Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta. După ce David s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în finala probei de 100 de metri liber, pe care ulterior a și câștigat-o, Robert Glință a dezvăluit că prietenul și coechipierul său reprezintă o inspirație și o motivație în plus și pentru el.

Încercăm să facem valuri. Încercăm să ținem tuturor piept, pretendenților la titlurile de campioni mondiali. Pare că David reușește foarte bine. Este o inspirație și pentru mine, de departe. Și eu îmi adun foarte multă energie prin faptul că sunt lângă el și văd niște performanțe absolut uluitoare. Nu numai pentru noi românii. Ci văd antrenori și sportivi din întreagă lume complet uluiți de ceea ce reușește David”, a spus Robert Glință, pentru Antena 3.