Schimbă David Popovici modul de premiere al sportivilor români medaliați la Mondiale și Olimpiadă? Propunerea venită după anunțul lui Nicolae Ciucă

Ștefănescu Dragoș / 25.06.2022, 11:45
Schimbă David Popovici modul de premiere al sportivilor români medaliați la Mondiale și Olimpiadă? Propunerea venită după anunțul lui Nicolae Ciucă

David Popovici a scris pagini de istorie în cadrul CamionatuluiMondial de Natație de la Budapesta. Tânărul sportiv a devenit campion mondial la probele de 200 și 100 de metri liber. În urma performanțelor sale de excepție, David urmează să primească Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. Mai mult, el va fi recompensat și cu 100.000 de euro din partea statului român. Toate acestea ridică semne de întrebare totuși pentru Basarab Panduru. Fostul fotbalist consideră că și alți sportivi români merită aceste recompense și distincții.

David Popovici, noul star al sportului românesc

David Popovici a uimit lumea sportului mondial cu evoluțiile sale din cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta. Tânărul sportiv român a devenit campion mondial în cadrul probelor de 200 și 100 de metri liber, bifând și două noi recorduri mondiale la juniori.

Rezultatele uluitoare obținute de David Popovici au produs un val de euforie în țara noastră. Laudele nu au contenit să apară la adresa tânărului sportiv. În urma performanțelor sale de excepție, David urmează să primească Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, din partea președintelui Klaus Iohannis. În plus, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că tânărul sportiv va primi 200.000 de euro din Fondul de rezervă al Guvernului.

Basarab Panduru, propunere inedită pentru premierea sportivilor români

Chiar dacă a fost impresionat de performanțele lui David Popovici, Basarab Panduru susține că și alți mari campioni români merită distincții și premii. Fostul internațional propune ca toți marii campioni ai României să primească de acum înainte premii substanțiale din partea statului.

Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu? E foarte bine, dar sunt și alți oameni care ar fi trebuit să primească. Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile….

Să nu fiu înțeles greșit. Eu m-am bucurat când am văzut. Mi se pare că nu e doar victoria lui, ci victoria sportului românesc. Dar, de acum, toți care se duc și obțin medalii la Mondiale trebuie să primească 100.000 de euro. La toate sporturile olimpice!

Vin cei de la canotaj. Ce, ei muncesc mai puțin? Stau 11 din 12 luni sunt în cantonament. Toată lumea muncește și toată lumea trebuie să primească 100.000 de euro de acum”, a spus Panduru, citat de orangesport.ro.

David Popovici va primi cea mai importantă distincție din partea președintelui Klaus Iohannis

Impresionat de rezultatele uluitoare obținute de David Popovici, preşedintele Klaus Iohannis îl va decora cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Aceasta este cea mai înaltă distincție oferită de statul român. Până acum, doar Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emerich Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin au primit această prestigioasă distincție.

Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.