Robert Glință, dopat? Ipoteza scandaloasă lansată de Victor Ciutacu

Ștefănescu Dragoș 18.01.2023, 15:39
Robert Glință, dopat? Ipoteza scandaloasă lansată de Victor Ciutacu

În cursul zilei de marți, 17 ianuarie, Robert Glință și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă. Anunțul a produs multă uimire în media din România. Jurnalistul Victor Ciutacu s-a declarat indignat  de această retragere prematură și a lansat o ipoteză uluitoare. El susține inclusiv că Glință ar putea fi dopat, acesta fiind adevăratul motiv al retragerii sale.

Ipoteză uluitoare lansată de Victor Ciutacu referitoare la retragerea lui Robert Glință. ”A fost prins dopat și se lasă el înainte să-i vină rușinea”

Robert Glință (25 de ani) și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă. Anunțul a produs un val de nedumeriere în peisajul sportului românesc. Decizia sa nu are un motiv concret declarat, totuși problemele medicale cu care s-a confruntat în ultimul timp ar putea să fi contat mult. Glință a transmis că urmează să își acorde mai multă atenție în viitorul apropiat, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere psihologic.

Retragerea prematură a lui Robert Glință l-a indignat pe jurnalistul Victor Ciutacu. Mai mult, el a lansat o ipoteză uluitoare, potrivit căreia Glință ar fi dopat, acesta fiind motivul retragerii sale. Ciutacu chiar a făcut o analogie cu cazul de dopaj al Simonei Halep.

Un sportiv de 25 ani, înotător, multiplu medaliat în competiții de anvergură internațională, al doilea ca valoare din România, anunță brusc că se retrage. Printr-un mesaj în engleză, ca Halep la necaz, cu explicația simplă că trebuie să se ocupe și de sănătate.

Atât și nimic mai mult, iar presa noastră, cu precădere aia de specialitate, ia act, traduce în română mesajul, ridică o sprânceană a mirare de serviciu și trece mai departe. Nici un de ce scormonitor. Băi, suntem sănătoși la cap? Glință are 25 de ani, nu 45! La vârsta lui, Thorpe și Phelps se băteau cu sutimile de secundă, luau medalii cu sacul și băteau în serie recorduri mondiale. Al nostru zice că gata și noi nici măcar nu ne întrebăm convingător care-i motivul.

Are – Doamne ferește! – vreo boală incurabilă, vreun beteșug greu tratabil care-l împiedică să mai facă performanță? Cu excepția unei glezne cât genunchiul, pozată și postată de maică-sa pe facebook acum vreo lună și ceva, afecțiune curentă în sportul de performanță, nimic. E depresiv și vrea să iasă din bula bazinelor? Habar n-avem, dar nici nu întrebăm.

A fost prins dopat și se lasă el înainte să-i vină rușinea ca marii campioane a tenisului? Nimeni nu suflă un cuvințel. I-a dăunat mazărea la pungă din reclamele TV? Nici asta nu știm, însă nu ne străduim să aflăm.

Până și partenerul lui de spoturi publicitare și de antrenament, Delfinul de Aur Popovici, altfel activ rău în rețelele sociale, tace ca un pește. În afară de mine, se mai miră cineva?”, a scris Victor Ciutacu pe rețelele de socializare.

Mesajul de retragere al lui Robert Glință

Robert Glință și-a anunțat retragerea printr-un mesaj emoționant postat pe rețelele de socializare. Campionul nu a uitat să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături de-a lungul carierei sale, presărate cu suișuri dar și cu coborâșuri.

A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul mai evoluat care sunt astăzi.

Fie că este vorba despre durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc înotul, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană. A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a scris Robert Glință, pe rețelele sociale.

Urmăriți Playsport.ro și pe