Roman Abramovich, lovitură după lovitură. Miliardarul rus, aproape de o gaură de 500 de milioane de euro

Radu Bordei 17.03.2022, 14:46
Roman Abramovich, lovitură după lovitură. Miliardarul rus, aproape de o gaură de 500 de milioane de euro

Roman Abramovich este unul din cei mai „vânați” oameni de autoritățile europene. Cel puțin când vine vorba de sancțiunile cu care au fost loviți oamenii apropiați regimului Vladimir Putin. Miliardarul este și forțat să vândă Chelsea și nu va încasa, aproape sigur, niciun ban.

Între timp, magnatul era să rămână și fără iachtul de 500 de milioane de euro.

Roman Abramovich, aproape să rămână fără iahtul de 500 de milioane de euro. A fost atacat la Barcelona

Presa a aflat că Solaris, cel mai frumos iaht al magnatului rus, a fost ținta unui atac la începutul lunii, pe când era ancorat la Barcelona. Ambarcațiunea a fost observată de mai mulți activiști care susțin Ucraina, în războiul cu Rusia lui Putin. Un bărbat, cetățean lituanian, a mers departe în încercarea de a distruge bunul miliardarului rus. A închiriat o barcă cu care a încercat, apoi, să se ciocnească cu Solaris. Din fericire, nu au existat consecințe, nimeni nu a fost rănit, nici iahtul nu a fost avariat. După acest incident, ambarcațiunea a fost mutată sub o supraveghere atentă, pentru a se evita un alt atac.

Poliția spaniolă a refuzat să pună sub acuzare persoanele care au organizat atacul.

Abramovich, de nerecunoscut. Magnatul rus a fost afectat de tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă

Roman Abramovich a avut parte de câteva săptămâni foarte grele. Declanșarea războiului în Ucraina i-a adus multe sancțiuni din partea guvernului britanic. Mai mult, magnatul rus este nevoit să vândă și clubul pe care îl patronează din 2003. Abramovich nu va câștiga niciun ban din această tranzacție și va pierde peste un miliard de euro. Omul de afaceri a fost observat, acum câteva zile, pe aeroportul din Tel Aviv. A stat doar puțin în Israel, după care a mers la Moscova. Abramovich a părut îngândurat, chiar îmbătrânit de tot ce se întâmplă.

Abramovich așteaptă să vândă Chelsea cât mai repede, iar rușii așteaptă să construiască ceva similar în fotbalul autohton. Aceștia vor, ca răzbunare, un club moscovit să fie preluat de acesta. Dmitry Svishchev, șeful Comitetului de Educație Fizică și Sport din Duma de Stat a Rusiei, i-a făcut o propunere publică.

Autoritățile britanice au mers prea departe. Interdicțiile lor nu îi afectează doar pe ruși, ci și pe propriii fani. Cum să le interzici să îl susțină pe omul care a luat Chelsea de jos și a dus-o în vârful fotbalului? A investit mulți bani și timp în clubul ăla. Ar trebui să îl respecte.

Pe de altă parte, noi credem că o persoană cu experiența lui Roman Abramovich va fi acum gata să își îndrepte atenția spre fotbalul din Rusia, să investească și să creeze aici un club de cel mai înalt nivel. Să facă un club Chelsea și aici”, a spus Svischev, conform Sport-Express

Urmăriți Playsport.ro și pe