Meciul cu Germania, motiv de optimism în lotul României. Cum vede Mitriță duelul cu naționala „panzerelor”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.10.2021, 20:38

Alexandru Mitriță a revenit la naționala României după evoluțiile constante pe care le-a avut în ultima perioadă la PAOK Salonic. Fotbalistul lui Răzvan Lucescu a prefațat meciul pe care „tricolorii” îl vor juca la Hamburg contra naționalei Germaniei în preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar.

Alex Mitriță, încrezător înaintea super duelului cu Germania

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a apreciat că prima reprezentativă se prezintă mai bine decât o făcea la precedenta sa selecție. De asemenea, a dezvăluit ce i-a transmis antrenorul de la echipa de club înaintea acestei convocări și a analizat meciul contra naționalei pregătite de Hansi Flick.

Mă bucur ca am revenit la echipa naționala după o pauză de un an. Cred că orice jucător își dorește să fie aici. Am fost plecat în afara Europei și mi-am dorit să revin și să demonstrez că pot face față la un nivel bun.

Răzvan Lucescu m-a felicitat. Mi-a zis să mă antrenez ca la echipa de club și mi-a urat multă baftă. Cu siguranță echipa națională arată mult mai bine defensiv, dar și ofensiv, față de ultima mea convocare de acum un an. Avem un stil de joc care chiar dacă e ofensiv e în același timp și agresiv. Ceea ce este important.

Mergem la Hamburg să dăm tot ce avem mai bun. Ei au jucători foarte buni. Nu pot spune că Germania e peste Italia. Au un lot foarte bun. Trebuie să intrăm cu o mentalitate foarte bun, încrezători. Iar dacă ascultăm și parcurgem toți pașii pe care Mister îi indică, atunci o să scoatem un rezultat pozitiv.

Fizic, de ce să nu facem față? Toți se pregătesc bine la club, eu zic că ne putem bate cu oricine. Suporterii trebuie să fie mereu alături de echipa națională, noi avem de ei și cu siguranță este un plus pentru noi”, a declarat Alexandru Mitriță pentru FRF TV.

„Nu știu dacă sunt pregătit de Serie A”

Alex Mitriță a aparținut între 2015 și 2018 de italienii de la Pescara. În această perioadă el a fost împrumutat la Universitatea Craiova, iar ulterior a fost cumpărat definitiv de olteni.

Acum, fotbalistul de bandă stângă a spus că a evoluat din punct de vedere fizic și mental față de acea perioadă. Cu toate acestea, nu a vrut să se pronunțe referitor la o eventuală revenire în Italia. De asemenea, el a explicat și ce ar însemna pentru el o eventuală calificare la Campionatul Mondial.

Nu știu dacă sunt pregătit de Serie A sau orice alt campionat, dar pot spune că am crescut mult în ultimul timp, atât fizic, cât și psihic. Să joci la Campionatul Mondial cred că e maximul pe care poți să ți-l dorești. Fiecare jucător visează la asta”, a mai spus fotbalistul lui PAOK Salonic.