România a urcat în clasamentul FIFA. Pe ce loc suntem după victoria cu Kosovo și egalul cu Israel

Ioan Valentin Oprea 21.09.2023, 15:14
România a urcat în clasamentul FIFA. Pe ce loc suntem după victoria cu Kosovo și egalul cu Israel

România e în urcare în topul FIFA. Rezultatul de egalitate cu Israel şi victoria cu Kosovo au dus naţionala cu un loc mai sus în clasamentul mondial.

Reprezentativa condusă de selecţionerul Edi Iordănescu ocupă, în prezent, poziţia a 46-a şi are mari şanse ca în octombrie, după dubla cu Andorra şi Belarus, să mai avanseze câteva locuri în ierarhie.

Elveţia, liderul din grupa de calificare a României, stă mult mai bine la acest capitol. Selecţionata din „Ţara Cantoanelor” e pe locul 14 în lume, în ciuda faptului că s-a împotmolit în deplasarea de la Pristina, unde a obţinut doar un singur punct.

Israel, principala contracandidată a tricolorilor în drumul spre EURO 2024, e, în schimb, mult mai jos în clasamentul FIFA. Naţionala lui Alon Hazan e pe poziţia a 72-a, iar Kosovo vine abia pe locul 111.

Argentina e lider în ierarhia FIFA

Topul FIFA e în continuare condus de campioana mondială Argentina, care a trecut, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, de Ecuador, scor 1-0. „Pumele” au beneficiat şi de suportul lui Leo Messi, care a petrecut 88 de minute pe teren.

Participarea la această acţiune i-a cauzat, pe de altă parte, probleme medicale decarului argentinian. Acesta a acuzat dureri musculare şi nu a rezistat nici o repriză în ultima partidă a celor de la Inter Miami.

Potrivit antrenorului principal al formaţiei deţinute de David Beckham, Gerardo „Tata” Martinez, Messi nu suferă de o accidentare gravă şi există şanse bune ca acesta să revină pe gazon în aproximativ o săptămână de zile.

Argentina este urmată în clasament de vicecampioana mondială, Franţa. În meciurile din această lună, „cocoşii galici” au înregistrat un succes în preliminarii, scor 2-0, cu Irlanda, şi o înfrângere în amicalul de gală cu Germania, 1-2.

Ultimul loc al podiumului revine Braziliei. Selecţionata din „Ţara Cafelei” a bifat două victorii în septembrie. După ce a defilat în confruntarea cu Bolivia, pe care a învins-o cu un categoric 5-1, „Selecao” s-a chinuit serios în deplasarea din Peru.

Brazilia s-a impus, în cele din urmă, în jocul de la Lima, printr-un gol marcat de fundaşul lui PSG, Marquinos, chiar în minutul 90.

Urmăriți Playsport.ro și pe