Răzvan Burleanu a găsit antrenorul potrivit pentru lotul național U20. Această națională fusese condusă de Bogdan Lobonț, dar antrenorul de 44 de ani a suferit câteva eșecuri clare și contractul lui nu a fost prelungit. Șeful Federației s-a reorientat către Daniel Pancu.
După experiențele de la Rapid și și Poli Iași, Daniel Pancu este gata să se întoarcă pe banca tehnică. Antrenorul este tentat de experiența pe banca naționaleu U20, chiar dacă aceasta nu joacă la un turneu final. Antrenorul consideră că niște rezultate pozitive l-ar ajuta mult în carieră. De aceea, așteaptă ca președintele FRF să oficializeze înțelegerea.
Am tot vorbit săptămânile astea, am înțeles ce este așteptat de la un selecționer. Știu că este o listă mai lungă de antrenori, se va lua o decizie zilele viitoare. Eu aștept, în principiu ne-am înțeles, am stabilit toți termenii. Mă atrage ideea de a dezvolta jucătorii, acesta este obiectivul. Binențeles, rezultatele contează, de aceea nu a continuat fostul selecționer. Au fost rezultate dureroase. Contractul ar fi pe 8-9 luni, nu mai mult.
Eu am două aventuri ca antrenor principal, la Rapid și la Iași, probabil că au contat și Licențele, la Licența A și la Licența B am fost evaluat de oameni care sunt în Comitetul Executiv”, a declarat Daniel Pancu, la Digisport
FRF a decis să se despartă de fostul portar al Romei, Fiorentinei sau al lui Ajax. Bogdan Lobonț spune că înțelegerea ajunsese la final și că nu s-a ajuns la un numitor comun pentru continuarea colabărării. Totuși, tehnicianul are și o remarca pe cât de dureroasă, pe atât de adevărată. Jucătorii români suferă enorm la capitolul personalitate și pregătire psihologică.
Aici mai intervine ceva. Jucătorul tânăr joacă de frică. Vă spun și de ce. La școală, dacă nu învață, îl ceartă profesorul. Frică! Ajunge acasă, frică! Pentru că nu aduce nota pe care o așteaptă părintele. Îi e frică!Se duce la fotbal unde zice: aici sunt ok, e mediul meu, va fi bine.
Antrenorul țipă la el, joacă de frică și automat se iau decizii greșite.
Frică, frică, frică și azi, o zi, mâine, o zi, trece timpul, trec anii și frica se înrădăcinează și se face din ce în ce mai mare, a spus Lobonț