România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Cele două nu vor juca împreună sub tricolor

Gabriel Peneș / 08.04.2021, 18:22
România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Cele două nu vor juca împreună sub tricolor

România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Cele două nu vor juca împreună sub tricolor. Echipa noastră va întâlni Italia, într-o partidă decisivă pentru rămânerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup). Întâlnirea va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj.

România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea

Monica Niculescu (33 de ani, 147 WTA) a anunțat componența echipei naționale pentru partida din Fed Cup contra Italiei. România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Noul căpitan al team-ului românesc a surprins prin neconvocarea Irinei Begu și a Ralucăi Olaru. În schimb, din echipă mai fac parte Irina Bara (132 WTA), Patricia Țig (63 WTA) și Mihaela Buzărnescu (136 WTA). Niculescu și-a rezervat și dreptul de a juca într-o eventuală prtidă decisivă de dublu. Prin urmare, statutul ei este de căpitan-jucător, nu nejucător, așa cum se practică de obicei.

Au existat zvonuri și despre posibila revenire a Soranei Cîrstea 30 de ani, 66 WTA) în formația noastră. Iubita lui Ion Ion Țiriac a renunțat la echipa de Fed Cup în 2018, după un conflict cu căpitanul de atunci, Florin Segărceanu. Demisia acestuia de luna trecută și numirea Monicăi Niculescu, prietenă cu Sorana, au sugerat o posibilă reapropiere a acesteia de tricolore. De altfel, Cîrstea s-a declarat bucuroasă pentru noua postură a lui Niculescu.

Eu cred că am fost prima care a aflat, eram la Dubai când mi-a zis Moni și m-am bucurat enorm pentru ea, am felicitat-o și am strâns-o în brațe! Cred că este o alegere perfectă. Este fix ce trebuie echipei: un zâmbet, o glumă, experiență extrem de multă! Sunt foarte fericită pentru ea”, a declarat Sorana Cîrstea, la momentul respectiv.

România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Cele două nu vor juca împreună sub tricolor
România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Fostul număr 26 WTA, Alexandra Dulgheru, a comentat componența echipei noastre de Fed Cup

Cele două nu vor juca împreună sub tricolor

În schimb, Simona Halep, care inițial refuzase echipa și spusese că are alte priorități în 2021, s-a răzgândit. Acum, ea va fi lidera fetelor în partida de Fed Cup cu Italia. Monica Niculescu a povestit cum a convins-o pe Halep să revină în formație.

Ştiam că Simona nu urma să joace, dar am vorbit cu ea şi i-am spus: >, iar ei i-a plăcut foarte mult ideea. Dacă va fi sănătoasă, va veni şi mă va ajuta să câştigăm puncte pentru România. Simona se numără printre jucătoarele care îşi scriu numele în istoria tenisului”. a declarat Niculescu pentru site-ul oficial al Cupei Billie Jean King (fostul Fed Cup).

Alexandra Dulgheru (31 de ani), fostă componentă a naționalei României, e de altă părere. Ea crede că Halep a fost chiar cea care a propus-o pe Niculescu în locul lui Segărceanu. Dar consideră că a fost cea mai bună variantă pentru postul de căpitan al echipei. Dulgheru a ocupat, acum fix un deceniu, locul 26 în ierarhia WTA.

Păi, cred că Simona a propus (nr – numirea Monicăi Niculescu drept căpitan al echipei), ea a fost prima care a propus lucrul ăsta, deci e clar că îi convine (…). Când am auzit prima oară am fost foarte plăcut surprinsă. M-am gândit, de unde până unde au decis asta!? Oricum, Monica, la câtă experienţă are, este jucătoarea din lotul României care a avut cele mai multe participări”, a declarat Dulgheru pentru Telekom Sport.

România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Cele două nu vor juca împreună sub tricolor
România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Noul căpitan al echipei este Monica Niculescu, prietenă cu ambele jucătoare

Monica Niculescu, noul căpitan al echipei, ar putea juca în partida de dublu, de se va ajunge acolo

Fosta ocupantă a locului 26 în ierarhia WTA  -acum fix un deceniu – Alexandra Dulgheru s-a declarat surprinsă de păstrarea optiunii de „jucător” în titulatura Monicăi Niculescu. De regulă căpitanii echipelor sunt „nejucători”, însă Monica Niculescu este una dintre cele mai experimentate jucătoare la dublu din țara noastră.

Asta mi se pare…. dacă de exemplu este un 2-2, trebuie să stea la meciul cuiva şi apoi intră la dublu? Va fi interesant, sper să nu se ajungă acolo…”, a mai comentat Dulgheru conform aceleași surse.

În întâlnirile de Fed Cup, meciul de dublu are loc doar în condițiile în care după cele 4 partide de simplu scorul este egal. În aceste condiții, „dublul” devine decisiv pentru victoria finală.