România este în mare formă înainte de Campionatul European. Victorie de senzație la „Trofeul Carpați” după o finală cu Spania

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.10.2022, 22:46
România este în mare formă înainte de Campionatul European. Victorie de senzație la „Trofeul Carpați” după o finală cu Spania

Cu o lună înainte de startul Campionatul European de handbal feminin, România a reușit o victorie de senzație. Naționala pregătită de Florentin Pera a învins Spania cu scorul de 25-23, în urma unei prestații de senzație a portarului Iulia Dumanska, și a câștigat astfel această ediție a „Trofeului Carpați”.

România, victorie de moral la „Trofeul Carpați” înaintea Campionatului European de handbal feminin de luna viitoare

România s-a calificat în finală după ce a remizat cu Austria, scor 32-32, iar ulterior a învins Serbia cu scorul de 26-20. În finala contra Spaniei, jucătoarele lui Pera au avut la pauză un avans de un gol, scor 11-10. La această evoluție a tabelei a avut un rol esențial Iulia Dumanska, cea care a închis excelent poarta și le-a exasperat pur și simplu pe adversare.

Pe de altă parte, Cristina Neagu, cea mai importantă jucătoare a acestui lot, a avut un start destul de modest de meci, motiv pentru care a început repriza secundă doar pe banca de rezerve. România s-a descurcat însă și fără vedeta de la CSM București și a marcat „la foc automat” pe final de meci. În plus, echipa națională de handbal feminin a țării noastre a câștigat chiar o eventuală înlocuitoare a lui Neagu pe termen lung. Este vorba despre Sorina Grozav, cea care a făcut un meci excelent, mai ales pe final, și a fost desemnată MVP-ul finalei.

Astfel, cu poarta închisă de Dumanska, naționala pregătită de Florentin Pera a obținut o victorie de prestigiu înaintea Campionatului European de luna viitoare. Acesta se va disputa în perioada 4-20 noiembrie în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. „Tricolorele” fac parte din grupa C de la acest turneu final, alături de Franța, Olanda și Macedonia de Nord. Primele trei clasate din aceste grupe inițiale se vor califica în faza grupelor principale.

Lotul convocat de Florentin Pera pentru această ediție a „Trofeului Carpați”

Portari: Yulia Dumanska (Gloria Bistrița), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Diana Ciucă (Rapid).

Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi, Sorina Grozav (Rapid), Bianca Harabagiu, Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Daria Bucur (SCM Rm. Vâlcea), Anca Mițicuș (Minaur Baia Mare).

Extreme: Nicoleta Dincă, Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea), Alexandra Badea (Rapid), Andra Moroianu (Gloria Buzău).

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Laura Ostase (Rapid București), Bianca Țîrle (Minaur Baia Mare)

Rezultatele complete de la „Turneul Carpați” 2022

Serbia – Spania 30-28
România – Austria 32-32
Austria – Spania 27-32
România – Serbia 26-20
Serbia – Austria 30-29
România – Spania 25-23

Urmăriți Playsport.ro și pe