România se bate să câștige Euro U21. Dezvăluiri din interior: „Cu voi nu mi-e frică să spun că mă duc să câștig Campionatul European”

Bogdan Solomon 23.03.2023, 19:32
România se bate să câștige Euro U21. Dezvăluiri din interior: „Cu voi nu mi-e frică să spun că mă duc să câștig Campionatul European”

Actuala generație U21 a României l-a făcut pe Mihai Stoichiță să viseze frumos în perspectiva Campionatului European din vară. Potrivit spuselor sale, „micii tricolori” se vor bate pentru câștigarea competiției destinate categoriei lor de vârstă.

Mihai Stoichiță ne dă speranțe. E convins că România să câștige Euro U21

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal și-a exprimat convingerea că Petrila, Baiaram, Miculescu, Grameni și toți ceilalți jucători din lotul echipei naționale au forța necesară să egaleze performanța din 2019 și, mai mult decât atât, să se întoarcă acasă cu trofeul.

„Tricolorii” lui Mirel Rădoi au avut un parcurs excelent la acea vreme, fiind eliminați de Germania în semifinale, scor 2-4, la capătul unei partide interzise cardiacilor, în care au intrat la cabine în avantaj. Acum sunt pregătiți de Emil Săndoi, aflat pentru a doua oară în postura de selecționer, după mandatul din din 2006-2013.

„De câteva zile stau numai la echipele naționale și mă uit și eu când intru la o ședință ce e în jurul meu. Mă uitam ieri la U21 – pentru că m-am dus și am stat cu Emil Săndoi și cu băieții la o analiză a meciurilor Portugaliei – și când vezi Petrila, Baiaram, Grameni, Pitu, Miculescu, absolut toți care sunt pe acolo sunt jucători care decid meciuri pentru poate posibila viitoare campioană a României.

Și când m-am uitat la ei le-am spus: ‘cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câștig Campionatul European’. Dacă mă mai gândesc că de la echipa mare poate să vină după ce termină acțiunea din vară Louis Munteanu, Tavi Popescu, mai e încă unul…

Te uiți la ei, păi când spui numele astea, probabil dacă ai avea echipa națională U21 pe mână te-ai bate la campionat în România. Asta e părerea mea”, a declarat Mihai Stoichiță pentru fanatik.ro.

Mesajul lui Emil Săndoi înaintea amicalelor cu Portugalia și Germania

În altă ordine de idei, echipa națională U21 continuă pregătirea pentru turneul final găzduit vara viitoare de România și Georgia (21 iunie – 8 iulie) cu două partide amicale în compania Germaniei și Portugaliei, iar Emil Săndoi își dorește de la jucătorii săi să conștientizeze în primul rând importanța coeziunii grupului. Asta pentru că adversarii au în componența loturilor jucători din campionatele importante ale Europei.

„Să fim conştienţi, nu avem o misiune uşoară în aceste amicale. Important e că rezonăm cu toţii… dar trebuie să şi vibrăm împreună pe parcursul partidelor. Şi cei care sunt în teren şi cei de pe margine, pentru că fotbalul e un sport de echipă şi e foarte importantă această coeziune pe care un grup o are, o stare de spirit la care noi trebuie să fim campioni ca să ne ridicăm la nivelul echipelor pe care le vom întâlni.

Adversarii au jucători care activează în campionatele de top din Europa. Am văzut listele lor şi au convocat cam tot ce au ei mai bun la ora actuală. Sunt două meciuri amicale în care vom testa puterea grupului”, a declarat selecționerul României U21 înaintea duelului cu Portugalia, programat vineri, 24 martie, la ora 19:00. Cel cu Germania se joacă marți, 28 martie, la aceeași oră.

Urmăriți Playsport.ro și pe