Românul care a prezis o zi grea pentru Argentina lui Lionel Messi la Campionatul Mondial: „La victorie nu m-aș fi așteptat”

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.11.2022, 17:02
Românul care a prezis o zi grea pentru Argentina lui Lionel Messi la Campionatul Mondial: „La victorie nu m-aș fi așteptat”

Daniel Isăilă susține că se aștepta ca Argentina să aibă parte de un meci extrem de dificil în compania Arabiei Saudite, în primul meci din grupa C de la Campionatul Mondial din Qatar. Fostul selecționer al naționalei U21 a României antrenează în prezent în Emiratele Arabe Unite, la Baniyas, dar în trecut, mai exact în perioada iunie 2018 – ianuarie 2020, a antrenat și în Arabia Saudită, la Al Hazm.

Daniel Isăilă era convins că Argentina nu va avea un meci ușor cu Arabia Saudită la Campionatul Mondial

Astfel, se poate spune că tehnicianul român în vârstă de 50 de ani este un bun cunoscător al fotbalului din această zonă a Globului. În aceste condiții, Isăilă a explicat de ce nu a fost chiar foarte mirat de victoria obținută de Arabia Saudită în fața Argentinei lui Lionel Messi.

„Poate aş fi puţin ipocrit dacă aş spune că mă aşteptam ca Arabia Saudită să câştige. Dar credeam, eram convins că va fi foarte greu pentru Argentina. După cinci ani şi jumătate de când sunt aici, sunt profund impresionat pentru că s-au schimbat foarte multe din punct de vedere al investiţiilor. Am fost hulit, contestat. Dar iată că investiţiile arabilor, mai ales în Arabia Saudită, au dat roade.

Au făcut un presing ultraofensiv. Chiar şi după ce au marcat golul doi. Iar Argentina nu putea trece centrul terenului. Echipa a fost foarte bine organizată defensiv. Uitaţi-vă ce antrenori vin aici, cu nume. Saudiţii au învăţat fotbalul, au investit foarte mult în infrastructură. Orice club foarte mic are o bază foarte bună de pregătire, cu terenuri pentru copii şi juniori.

Probabil că şi eu la timpul meu, când încă eram jucător aveam aceeaşi impresie (n.r. ca fotbalul arab este înapoiat), până să ajung să văd cu ochii mei. Dar după ce ajungi să vezi cu ochii tăi ce se întâmplă acolo îţi schimbi părerea”, a spus Daniel Isăilă potrivit digisport.ro.

Cum au arătat cele două echipe:

Argentina (4-2-3-1): E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes – Di Maria, Messi, Papu Gomez – L. Martinez
Rezerve: Armani, Rulli – Acuna, Almada, Alvarez, A. Correa, Dybala, E. Fernandez, Foyth, Mac Allister, Lisandro Martinez, Montiel, Palacios, Pezzella, G. Rodriguez
Selecționer: Lionel Scaloni

Arabia Saudită (4-4-1-1): Al Owais – Abdulhamid, Tambakti, Al Boleahi, Al Shahrani – Al Shehri, Kanno, Al Malki, Al Dawsari – Al Faraj – Al Buraikan
Rezerve: Al Aqidi, Al Rubaie – Al Abed, Al Amri, Al Breik, Al Dawsari, Al Ghannam, Al Hassan, Al Najei, Al Oboud, Asiri, Bahebri, Madu, Otayf
Selecționer: Hervé Renard

Stadion: Lusail

Arbitru: Slavko Vincic (Slovenia)