Românul care dă goluri pe bandă rulantă la AS Roma ar putea deveni licențiat în Matematică-Informatică! Pasiunea ascunsă a lui Patrick Gânțe

Olteanu Ștefan / 15.01.2022, 15:29

Patrick Gânțe (17 ani) este legitimat din anul 2020 la clubul italian de fotbal AS Roma. El a fost transferat de la Club Atletic Oradea în schimbul a 200.000 de euro, iar în curând are toate șansele să debuteze la echipa mare a romanilor.

Românul de la AS Roma e olimpic la matematică

Patrick Gânțe a prins un super transfer în urmă cu aproape doi ani, la AS Roma, însă chiar și așa a dat dovadă de maturitate și a acordat în continuare o mare importanță studiilor. Astfel, el a tras la fel de tare și pe teren, dar și în timpul orelor de la liceu.
Conform publicației ebihoreanul.ro, Gânțe are o pasiune aparte pentru matematică și recent a obținut locul III la Olimpiada de pe județ. Astfel, sursa citată anunță că, grație acestei reușite, Patrick Gânțe și-a asigurat deja un loc la Facultatea de Matematică – Informatică din Oradea, dacă va dori să îi urmeze cursurile.
De altfel, potrivit sursei citate, între tânărul atacant al AS Romei și părinții lui a existat permanent un pact pentru a îmbina sportul cu studiile.

De mic, regula părinților mei a fost: „Dacă nu ai note bune, nu mergi la fotbal””, spunea Patrick Gânțe.

Iar tatăl său, Amelian, a fost impresionat de reacția lui Patrick: „Se trezea la ora 6 dimineața să repete lecțiile. Să se asigure că nu rămâne în urmă”, a povestit tatăl său.

În prezent, Patrick Gânțe este elev în clasa a XII-a la Liceul Onisifor Ghibu din Oradea și face ore online. Printre antrenamentele și meciurile de fotbal, Patrick Gânțe își face timp în fiecare zi și pentru orele de școală online, dar și pentru lecțiile suplimentare care să îl pregătească pentru examenul de Bacalaureat.

„Are o tehnică ieșită din comun pentru statura sa!”. Patrick Gânțe face furori la AS Roma

Patrick Gânțe face furori la AS Roma și a ajuns la două goluri marcate în acest sezon pentru formația U18. Reușitele au venit chiar în ultimele două runde din campionat, iar atacantul român primește din ce în ce mai multe șanse din partea antrenorului.
Gânțe a avut parte de un start de sezon destul de dificil și în primele 5 etape a jucat adunat doar 62 de minute. Ulterior, atacantul român și-a convins antrenorul că merită mai multe minute în teren și a profitat din plin de ocazie.

Intrat la pauza meciului AS Roma U18 – Hellas Verona U18, Gânțe a spart gheața și a înscris primul său gol în acest sezon, reușind să stabilească și scorul final, 3-0 în favoarea echipei sale.

Mulțumită acestei prestații, el a fost titularizat în duelul cu Fiorentina U18 din runda precedentă. Evoluția lui s-a ridicat la nivelul așteptărilor și Gânțe a înscris din nou. În finalul primei reprize, el a profitat de o pasă greșită a unui adversar, a recuperat mingea și a marcat golul egalizator de 2-2.

Patrick Gânțe a fost înlocuit în partea secundă a duelului, iar AS Roma U18 a pierdut cu 3-4.

Cu toate acestea, tânărul atacant român le-a atras atenția italienilor cu calitățile sale:

Românul este foarte înalt (n.r. – are 1,93 metri) și arată o tehnică ieșită din comun pentru un băiat cu o asemenea structură fizică”, a notat Il Romanista.

În 16 meciuri jucate la AS Roma U18, Gânțe a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă.

Campionatul de juniori Under 18 ar fi trebuit să se reia în Italia la sfârșitul lui ianuarie, dar meciurile au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Patrick Gânțe a semnat cu AS Roma în 2020. În România a marcat 4 goluri la seniori

Patrick Gânțe a fost crescut de Club Atletic Oradea. În 2019, el a fost chemat în probe la AS Roma. Ulterior, în februarie 2020, clubul din capitala Italiei l-a legitimat oficial pe atacantul român.
Gânțe a evoluat inițial la formația U17 a romanilor, pentru care marcat două goluri în două meciuri, după care a făcut pasul la U18, unde în 16 meciuri a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă.

Înainte să se transfere în Italia, Gânțe impresionase deja în România. El a debutat la seniori la vârsta de doar 14 ani, în duelul de Cupă dintre Club Atletic Oradea și CS Diosig.
Un an mai târziu, Gânțe a marcat și primul său gol la seniori, tot într-un duel din Cupa României. În total, înainte de a pleca la AS Roma, Gânțe a marcat 4 goluri în 6 apariții pentru Club Atletic Oradea.

Gânțe evoluează pe postul de atacant, are 1.93 metri și este internațional de juniori. El a jucat pentru naționalele U15 și U16 ale României.

Înainte de a semna cu AS Roma, el a mai fost în probe și la Liverpool.

EXCLUSIV. Ofertă neașteptată din Italia pentru Antonio Sefer. Mijlocașul lui Rapid, coleg cu Radu Drăgușin?