Românul care l-a cucerit pe Ronaldinho a oferit detalii năucitoare despre Messi. „Era la restaurant în ghete cu crampoane”

Dragos Stefanescu 06.07.2022, 13:46
Românul care l-a cucerit pe Ronaldinho a oferit detalii năucitoare despre Messi. „Era la restaurant în ghete cu crampoane”

Nicolai Tand este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ”chefi” din România. Acesta a dezvăluit recent câteva experiențe inedite din perioada în care lucra la un celebru restaurant din Paris. Tand a rememorat momentul în care Lionel Messi a venit în luxosul local încălțat cu ghetele de joc.

Nicolai Tand, moment uluitor cu Lionel Messi în prim plan. „Era la restaurant în ghete cu crampoane”

Nicolai Tand este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ”chefi” din România. Acesta are o poveste de viață demnă de un film de succes. La începutul cariereri sale, Tand a lucrat în cadrul uni celebru restaurant din Paris. El a fost pe rând spălător de vase, piccolo, ospătar, apoi manager, și chiar director. De-a lungul anilor în care a lucrat la acest local, românul a întâlnit mari vedete ale fotbalului mondial. Aceștia erau clienți fideli ai restaurantului, astfel că erau mai tot timpul prezenți.

Invitat în cadrul podcast-ului ”Vreau să știu” al lui Cătălin Oprișan, Nicolai Tand a povestit printre altele un moment uluitor cu Lionel Messi. Cu ocazia finalei Champions League din 2006, care s-a jucat la Paris, în localul la care lucra Tand au venit mai toate vedetele echipelor finaliste, Arsenal și Barcelona. Printre multitudinea de celebrități se afla și Lionel Messi, care era la începutul prodigioasei sale cariere. În mod uluitor, starul argentinian era îmbrăcat în echipamentul de joc, având chiar și ghetele cu crampoane în picioare.

Cred că cea mai mare adunătură de vedete a fost când s-a jucat finala Champions League dintre Arsenal și Barcelona, pe Stade de France, în 2006. Eram încă acolo. În seara aceea a venit după meci Roberto de Assis (fratele lui Ronaldinho). M-a sunat că vrea o masă. A venit după meci împreună cu vreo 30 de oameni. După masă zice că merge la VIP Room și mi-a zis și mie să vin. M-am dus și eu acolo, fiind invitat de fratele lui Ronaldinho. Înăuntru erau Henry, Ljungberg, Vieira, Pires. L-am văzut pe acolo și pe Messi. Dar pe atunci nu era așa cunoscut, avea 16 ani. Nici nu-l știam prea bine. Era îmbrăcat ca pe stadion. Avea tricoul de fotbal și în picioare ghetele de joc cu crampoane”, a povestit Nicolai Tand.

”Viața bate filmul” i se potrivește perfect lui Nicolai Tand

Până să ajungă pe culmile succesului, Nicolai Tand a avut parte de o viață plină de peripeții și întâmplări uluitoare. Celebrul ”chef” a mărturisit fără menajamente toate greutățile pe care le-a întâmpinat în primii ani ai carierei sale.

Povestea mea începe în urmă cu ceva vreme într-un sat din Maramureș, locul în care am trăit până la 20 de ani, când am luat lumea la picior. La propriu. O perioadă în Anglia, două săptămâni în America, ceva vreme prin Italia și ani cărora le-am pierdut șirul în Franța, țară pe care am găsit-o cea mai aprope sufletului meu și în care m-am hotărât să rămân chiar dacă nu aveam nimic.

Am dormit în case abandonate, am făcut orice, de la vândut ziare, la spălat vase și lucrat pe ambulanță. Am ajuns apoi într-un restaurant, locul în care mi-am dat seama că a fi ospatar e chiar o meserie. Am pornit de la spălatul vaselor și am fost pe rând, piccolo, ospătar, manager de restaurant, director și director general. Mi-am dorit să cresc și mereu când am făcut un lucru, mi-a plăcut să-l fac bine. Așa fac și acum”, povestește Nicolai Tand pe site-ul său nicolaitand.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe