Romario Benzar a dezvăluit de ce i-a spus ”pas” lui Hagi și de ce a semnat cu FC Botoșani

Ioan Valentin Oprea 06.09.2023, 13:05
Romario Benzar a dezvăluit de ce i-a spus ”pas” lui Hagi și de ce a semnat cu FC Botoșani

Rămas liber de contract, după ce şi-a încheiat acordul cu UTA Arad, Romario Benzar a fost dorit în vară la Farul Constanţa.

Chiar dacă Gică Hagi i-a pus pe masă o ofertă, experimentatul fotbalist în vârstă de 31 de ani a ales să refuze propunerea venită de la campioana României. Benzar afirmă că şi-a dorit să prindă un contract în străinătate şi acesta a fost singurul motiv pentru care nu a acceptat să bată palma cu trupa de la malul mării.

Singura ofertă concretă am avut-o de la Farul, dar așa am ales la momentul respectiv, nu am vrut să merg. Am vrut să plec afară, apoi s-a închis perioada de transferuri și nu am mai vrut să aștept”, a explicat Benzar, la emisiunea „Etapa din deplasare”.

În condiţiile în care nu i s-a ivit nicio oportunitate peste hotare, Benzar a optat, în cele din urmă, să evolueze pentru FC Botoşani. Acesta e mulţumit de condiţiile găsite la gruparea patronată de Valeriu Iftime şi apreciază fotbalul deschis, orientat înspre ofensivă, pe care îl practică echipa preluată de curând de Dan Alexa.

Sunt foarte fericit, cei de aici m-au dorit foarte mult, au fost foarte corecți cu mine. Oferta mi-a plăcut, Botoșani joacă an de an un fotbal ofensiv, care mă avantajează pe mine. Sunt fericit că am ajuns aici”, a precizat Benzar, la scurt timp după ce a parafat actele.

Vrea la EURO 2024

Deşi a ieşit de mult timp din circuitul echipei naţionale, Benzar are încredere că îl poate convinge pe selecţionerul Edi Iordănescu să-i acorde o nouă şansă. Fotbalistul de 31 de ani speră să lege mai multe evoluţii bune în Superligă şi visează la o prezenţă la EURO 2024.

Am ales să vin aici să mă pun pe picioare, să am evoluții bune și să pot ajunge din nou la echipa națională”, şi-a autoimpus obiectivul Benzar.

În urma evoluţiilor apreciate de la FCSB, acesta făcea obiectul unui transfer important în Serie A, în 2019. Benzar i-a cucerit atunci pe oficialii de la Lecce, care au scos din buzunare două milioane de euro pentru a obţine semnătura sa.

Aventura din „Cizmă” nu i-a priit jucătorului crescut la Academia lui Gică Hagi, iar forma sa a început să aibă de suferit.  

Urmăriți Playsport.ro și pe