Romelu Lukaku pleacă de la Inter Milano! Belgianul se întoarce în Premier League

Ștefănescu Dragoș 07.08.2021, 23:08
Romelu Lukaku pleacă de la Inter Milano! Belgianul se întoarce în Premier League

După ce în sezonul trecut a reușit să câștige titlul de campioană a Italiei, Inter Milano are mari probleme financiare. Patronii chinezi se văd nevoiți să renunțe la cei mai buni jucători. Anunțul că Romelu Lukaku pleacă de la Inter Milano, a venit ca o confirmare a problemelor financiare existente la echipa milaneză.

Romelu Lukaku pleacă de la Inter Milano

Sezonul trecut, Inter Milano a reușit să câștige titlul de campioană a Italiei, după un parcurs excelent în Serie A. Unul dintre jucătorii cei mai importanți ai milanezilor a fost atacantul Romelu Lukaku (28 de ani). Belgianul a marcat în sezonul trecut  30 de goluri și a oferit 10 pase decisive în cele 44 de meciuri jucate pentru nerazzurri.

După sezonul extraordinar reușit în tricoul lui Inter Milano, Lukaku a intrat în vizorul marilor echipe ale Europei. Clubul care și-a manifestat cel mai mult intenția de a-l transfera pe atacantul belgian este Chelsea, formație pentru care Lukaku a evoluat în perioada 2011-2014.

Conform publicației italiene Gazzetta dello Sport, transferul lui Lukaku la Chelsea este ca și făcut. Astfel belgianul se va întoarce în Premier League. Lukaku revine în Anglia la doi ani după ce a fost cumpărat de Inter de la Manchester United. Italienii au plătit suma de 74 de milioane de euro celor de la United.

Ultima ofertă a celor de la Chelsea este de 115 milioane de euro. Răspunsul italienilor a fost pozitiv, astfel că mutarea se va oficializa în următoarele zile.

Romelu Lukaku este și el dornic să se impună la Chelsea, acolo unde a mai fost legitimat între 2011 și 2014, perioadă în care a primit puține șanse, fiind împrumutat la West Brom și Everton. Ulterior Chelsea l-a vândut pe belgian la Everton pentru 35 de milioane de euro.

Atacantul belgian a anunțat deja conducerea tehnică a lui Inter că nu se va antrena cu echipa în aceste zile. De asemenea belgianul nu va face parte din lotul milanezilor pentru meciurile amicale, pentru a nu risca o accidentare care să pericliteze transferul la Chelsea.

Inter Milano are probleme financiare

Inter Milano trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Patronii din grupul Sunning au fost nevoiți să desființeze echipa pe care o dețineau în campionatul Chinei, Jiangsu. Echipa care a fost antrenată de Cosmin Olăroiu sezonul trecut, reușise să câștige campionatul pentru prima dată în istoria sa.

Pentru a nu fi nevoiți să vândă acțiunile de la Inter, șefii clubului s-au despărțit deja de unii jucători importanți ai echipei. Achraf Hakimi a fost deja vândut la PSG, în schimbul a 70 de milioane de euro. Cum plecarea lui Lukaku este aproape sigură, milanezii vor încasa sume importante de bani care vor ajuta clubul să depășească problemele financiare.