Ronald Koeman creează noi probleme financiare pentru Barcelona. Suma importantă pe care trebuie să i-o achite catalanii olandezului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 04.11.2021, 16:40
Ronald Koeman creează noi probleme financiare pentru Barcelona. Suma importantă pe care trebuie să i-o achite catalanii olandezului

Barcelona l-a demis pe Ronald Koeman în urmă cu o săptămână după înfrângerea în fața celor de la Rayo Vallecano, scor 0-1. Din acel moment, interimatul echipei catalane a fost preluat de Sergi Barjuan. Fostul coechipier la echipa blaugrana cu Gică Hagi și Gică Popescu a pregătit deja echipa în două meciuri oficiale.

Barcelona trebuie să îi plătească lui Ronald Koeman 12 milioane de euro după ce l-a dat afară

Doar că socotelile dintre clubul de pe Camp Nou și Ronald Koeman sunt departe de a fi încheiate. Antrenorul olandez avea în contract o clauză de reziliere în valoare de 12 milioane de euro.

Oficialii Barcelonei încearcă să îl convingă pe antrenor să accepte doar 7.5 milioane de euro în două tranșe. În contextul problemelor financiare cu care se confruntă clubul în această perioadă. Doar că, potrivit jurnalistului Gerard Romero, Koeman nici nu vrea să audă de această posibilitate.

El insistă să primească suma întreagă. Mai ales că a acceptat reducerea salariului cu 45% în momentul în care s-a declanșat criza financiară de la FC Barcelona. Mai mult, Koeman ar mai avea de primit și câteva bonusuri substanțiale din sezonul trecut.

Astfel, oficialii clubului de pe Camp Nou sunt puși într-o situație destul de delicată. Ei poartă în continuare discuții cu reprezentanții antrenorului olandez în speranța că vor reuși să îl îmbuneze în cele din urmă pe acesta.

Aducerea lui Xavi este blocată momentan

FC Barcelona se confruntă cu aceste noi probleme chiar în perioada în care negociază intens aducerea lui Xavi Hernandez pe Camp Nou. Iar catalanii întâmpină și acolo anumite dificultăți.

Acestea sunt provocate de faptul că cei de la Al Sadd nu sunt încântați de ideea de a renunța la antrenorul lor în plin sezon. Astfel, Joan Laporta a trimis de urgență o delegație pentru a discuta față în față cu oficialii clubului din Qatar.

Mai mult, cei de la Football Espana au anunțat că însuși Xavi va avea o discuție cu proprietarul clubului, șeicul Mohammed bin Khalifa al Thani. Fostul mare mijlocaș al Barcelonei și al naționalei Spaniei își dorește foarte mult să antreneze echipa la care și-a petrecut aproape toată cariera de fotbalist.

El a mai fost dorit în trecutul recent pe Camp Nou. Însă totul a rămas doar la nivel de discuții. Acum se pare că acest moment este mai aproape ca niciodată. Totul depinde de discuția pe care Xavi o va avea cu șeful lui Al Sadd.

Spaniolul a avut până acum o relație excelentă cu acesta. Astfel că sunt șanse destul de mari să îl convingă să îl lase să plece în cele din urmă de la Al Sadd.

Blocaj pentru FC Barcelona la câteva ore după vizita oficialilor catalani în Qatar! Ce se întâmplă cu Xavi