FC Barcelona are antrenor nou. Joan Laporta i-a găsit înlocuitor lui Ronald Koeman

Ștefănescu Dragoș 28.10.2021, 19:07
FC Barcelona are antrenor nou. Joan Laporta i-a găsit înlocuitor lui Ronald Koeman

Barcelona a pierdut ieri seară partida cu Rayo Vallecano cu scorul de 0-1. Acest nou eșec i-a fost fatal antrenorului Ronald Koeman. Tehnicianul olandez a fost demis de Joan Laporta, iar FC Barcelona are antrenor nou.

FC Barcelona are antrenor nou

FC Barcelona a fost învinsă aseară de Rayo Vallecano cu scorul de 1-0. Acest nou eșec i-a pecetluit definitv soarta lui Ronald Koeman la echipa catalană.

În această dimineață, Joan Laporta l-a demis pe tehnicianul olandez. Știrea a fost anunțată pe site-ul clubului catalan.

FC Barcelona i-a reziliat contractul lui Ronald Koeman. Președintele clubului, Joan Laporta, l-a informat despre decizie după înfrângerea contra celor de la Rayo Vallecano. Ronald Koeman își va lua la revedere de la echipă joi, la Ciutat Esportiva.

FC Barcelona îi mulțumește lui Ronald Koeman pentru munca depusă la club și îi urează toate cele bune în carieră”, a anunțat FC Barcelona.

Ronald Koeman a preluat-o pe Barcelona în august 2020 și a câștigat Cupa Spaniei. În 67 de meciuri pe banca formației catalane, antrenorul olandez a strâns 40 de victorii, 11 remize și 16 înfrângeri, având un golaveraj 141-77.

Sergi Barjuan, antrenorul echipei secunde a Barcelonei, va conduce prima echipă în perioada următoare au anuțat catalanii.

Mandatul lui Sergi Barjuan la prima echipă se va termina după ce clubul va angaja un nou antrenor principal, în locul lui Ronald Koeman. Președintele Joan Laporta îl va prezenta pe Sergi Barjuan în fața jucătorilor în această după-amiază”, se anunță pe site-ul lui FC Barcelona.

Xavi Hernandez vine să salveze Barcelona

Barcelona a avut un start dezamăgitor în acest sezon. Catalanii se află pe locul 9 în La Liga, cu 15 puncte. În grupele Champions League, Barcelona a suferit două înfrângeri usturătoare, 0-3 cu Bayern Munchen și 0-3 cu  Benfica Lisabona.

Conform presei spaniole, Joan Laporta ar fi ajuns la un acord cu legendarul Xavi Hernandez pentru preluarea echipei. După ce a acceptat oferta de la Barcelona, Xavi va trebui să-și rezilieze contractul cu formația Al Sadd din Qatar pe care o antrenează în prezent. Spaniolul și-a reînnoit contractul la Al Sadd în luna mai, până în 2023. Înțelegerea nu include o clauză de reziliere care poate fi activată în cazul unei oferte din partea Barcelonei. Confrom celor de la Mundo Deportivo, între tehnician și gruparea din Qatar este o relație foarte bună. Astfel,  Xavi nu va avea nicio problemă să-și rezilieze actualul contract.

Xavi Hernandez este un fotbalist legendar pentru FC Barcelona. Xavi a jucat la clubul catalan din 1995 până în 2015, când a plecat la Al Sadd pentru finalul carierei. Ca jucător, Xavi a strâns 767 de meciuri în tricoul Barcelonei.