Rrahmani, gest provocator pe Giulești: ”Kosovo e Albania”. Cum va reacționa FRF?

Ioan Valentin Oprea 26.09.2023, 22:53
Rrahmani, gest provocator pe Giulești: ”Kosovo e Albania”. Cum va reacționa FRF?

Noul star din atacul Rapidului a celebrat într-un mod provocator al doilea gol marcat în timpul derby-ului cu CFR Cluj şi nu este exclus ca FRF să deschidă o anchetă împotriva acestuia.

La mai puţin de două săptămâni după scandalul de la partida România – Kosovo din preliminariile pentru EURO 2024, Rrahmani reaprinde spiritele în România. Atacantul kosovar a încrucişat mâinile şi a imitat vulturul de pe steagul Albaniei.

Mesajul trnsmis de atacantul giuleştenilor nu este unul unic în fotbalul internaţional. Mai mulţi fotbalişti celebri, precum Shaqiri sau Xhaka, au apelat, din rândul lor, la acest gest. Simbolistica acestuia ar fi aceea că statutul kosovar e alături de Albania, iar apartenenţa sa la Serbia nu poate să mai fie pusă în discuţie.

La Cupa Mondială din 2018, organizată în Rusia, Shaqiri şi Xhaka au sărbărit golurile împotriva Serbiei prin acest gest. FIFA nu a stat deloc pe gânduri şi s-a autosesizat.

Forul condus de Gianni Infantino a decis atunci să le aplice o amendă în valoare de 10.000 de dolari celor doi fotbalişti. Aceasta în ciuda protestelor insistente ale sârbilor ca Shaqiri şi Xhaka să fie aspru pedepsiţi pentru acest gest politic.

Riscă între una şi şase etape de suspendare

Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii de la GSP, Rrahmani se află acum în pericol ca FRF să îl cheme la comisii. Iar pedeapsa, conform regulamenteleor în vigoare, nu este deloc una mică. Atacantul în vârstă de 23 de ani riscă să primească o suspendare între o etapă şi şase etape.

O astfel de sancţiune ar fi una devastatoare pentru giuleşteni, în condiţiile în care Rrahmani a marcat şase goluri în primele sale patru meciuri în Superligă şi e unul din oamenii cheie din angrenajul imaginat de antrenorul principal Cristiano Bergodi.

A recunoscut conotaţiile politice ale gestului său

După ce oficialii de la Rapid s-au opus ca Rrahmani să apară la flash-interviul de la finalul partidei cu Oţelul Galaţi, pe motiv că vârful din Kosovo ar suferi de probleme dentare, fotbalistul de 23 de ani nu a mai putut evita apoi întrebările jurnaliştilor în urma victoriei cu CFR Cluj.

Întrebat care este semnificaţia gestului său, acesta a recunoscut, printre cuvinte, că are conotaţii politice.

Sunt din Albania, din Kosovo. Am jucat acolo. Sângele meu e albanez și de fiecare dată vreau să îi încurajez când am ocazia”, s-a rezumat să explice Rrahmani.

Urmăriți Playsport.ro și pe