Rudel Obreja, diagnosticat cu cancer! Cutremur în lumea sportului

Bordei Radu 15.07.2022, 13:16
Rudel Obreja, diagnosticat cu cancer! Cutremur în lumea sportului

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare. Bărbatul s-a prezentat la penitenciarul Rahova pentru a-și ispăși pedeapsa. Din păcate, se pare că fostul boxer s-a îmbolnăvit grav după gratii.

Rudel Obreja suferă de o boală gravă. Se pare că starea lui s-a agravat după ce a fost încarcerat

Fostul sportiv a fost condamnat în Dosarul „Gala Bute”, în care inculpată a fost și Elena Udrea, fost ministru al Turismului. Aceasta din urmă a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare.

Jurnalistul Ovidiu Zară a postat informații despre starea gravă în care se găsește fostul pugilist.

La o săptâmână după ce a intrat la închisoarea Rahova, omul care nu a fumat de 18 ani și nu a băut niciodată, omul care făcea sport zilnic până în ziua condamnării, a acuzat brusc puternice dureri abdominale care îi radiau în spate. Cei din penitenciarul Rahova nu l-au băgat în seamă și l-au lăsat să sufere ca un câine. gardienii au sugerat că Rudel ar fi ipohondru și că ar suferi de dureri închipuite generate de stresul penitenciar. Abia după o lună și jumătate în care durerile i s-au acutizat, Rudel a fost trimis la penitenciarul Jilava.

După o verificare sumară i se pune diagnosticul  „discopatie vertebrala (…) scolioză ușoară”. Și este retrimis la penitenciarul Jilava. Dar durerile revin și mai năprasnic și Rudel cere să fie dus fie nou la cabinetul medical.

Abia pe 22 iunie, Rudel este transportat la spitalul Floreasca, unde un medic cu suflet, dr. Tănase, îi face un CT abdominal (în care se observa ceva … difuz) și un examen histopatologic.

După circa 12 zile, timp în care Rudel rămâne internat la Floreasca, vine un diagnostic dur: cancer.  Acum 3 zile Rudel a fost transferat la Institutul Oncologic Fundeni”, a povestit Ovidiu Zară.

Rudel Obreja și-ar fi dorit o rejudecare a cazului

Decizia instanței l-a scandalizat pe Rudel Obreja. El a fost trimis în judecată de DNA la data de 21 aprilie 2015 sub acuzația de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită. Ulterior, în 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, însă decizia de atunci nu a fost definitivă. În 2018, deciziile din dosar au devenit definitive, însă, ulterior, pedepsele au fost suspendate. Curtea Constituţională a decis că nu a fost respectată legea atunci când au fost constituite completurile de 5 judecători de la Instanţa supremă.

Nu regret nimic, absolut nimic. Nu ai ce apărare să faci, nu aveam ce apărare să îmi fac, pentru că aici lucrurile sunt clare. Sunt dosare identice, dar văd că atât s-a prostit presa asta încât nu mai ştie să mai spună lucrurile astea. Domnule, a existat o decizie CCR care a fost pusă în aplicare în alte 5 dosare, da?

Şi s-a trimis la rejudecare. Clar că aşa trebuia să se întâmple. La noi s-a apelat la subtrefugiul ăsta, Curtea de Justiţie Europeană, care a zis dacă există cumva risc de impunitate. Adică dacă cumva rămânem noi necondamnaţi. Ceea ce este o măgărie ca principiu de drept.