Rușii și-au luat mâna de pe rivala româncei Simona Halep. Una dintre cele mai importante jucătoare de tenis ale lumii, probleme în propria țară

Bordei Radu 29.09.2022, 21:51
Rușii și-au luat mâna de pe rivala româncei Simona Halep. Una dintre cele mai importante jucătoare de tenis ale lumii, probleme în propria țară

Rușii au scos-o de tot de la inimă pe Daria Kasatkina, una din rivalele cu care se confruntă des Simona Halep în turneele importante. Aceasta a șocat opinia publică, când a recunoscut că este lesbiană. Dar ultima poziție adoptată i-a supărat cel mai tare pe compatrioții ei.

Soluția găsită de rivala româncei Simona Halep ca să poată concura. „Mi se pare o țară stabilă”

Daria Kasatkina era oricum o persoană controversată în Rusia, după ce și-a recunoscut orientarea sexuală. Nu multă lume a apreciat onestitatea sportivei. Dar ultimele declarații, prin care recunoaște că ar dori să reprezinte altă țară, au stârnit multe reacții furioase. Sportiva știe că Rusia nu mai este văzută bine, după războiul declarat contra Ucrainei.

Mereu voi susține că sunt mândră că sunt rusoaică, este țara mea, indiferent de ce s-ar întâmpla. Sunt cetățean rus, dar prioritatea mea este cariera. Eu vreau să joc tenis pentru mine, de aceea, alegerea este evidentă, dacă de asta va depinde viitorul carierei mele. Elveția mi se pare o țară stabilă, îmi place foarte mult. Nu vreau să torn foc pe paie, dar aș face trecerea în viitor, a comentat Kasatkina, într-un interviu online

Binențeles, nu a întârziat nici reacția, iar un oficial din Duma de stat a cerut retragerea titlurilor onorifice.

Este o persoană care îndeamnă tinerii sportivi să își schimbe cetățenia, care are prioritate să devină cetășean elvețian. Nu știu cum o persoană ca ea să aibă tiluri onorifice. Ministerul trebuie să ia măsuri să le retragă, mai ales după asemenea retorică stupidă. Să o lăsăm acolo, nu vrem să auzim de ea, a declarat acesta.

Vladimir Putin s-ar teme de o posibilă dezbinare în societate dacă va condamna public stilul de viață al Dariei Kasatkina

În mod surprinzător, Vladimir Putin nu a reacționat public după ce Daria Kasatkina a dezvăluit faptul că este lesbiană. Și sunt șanse mari ca liderul de la Kremlin nici să nu facă nimic în acest sens.

Astfel, dacă ar condamna public stilul de viață ales de Kasatkina, președintele Federației Ruse nu ar face decât să și-i întoarcă împotriva sa pe simpatizanții, foarte numeroși de altfel, jucătoarei în vârstă de 25 de ani. Iar acest lucru ar duce la dezbinare în societatea rusă.

Daria Kasatkina a anunțat de curând că este lesbiană și că se află într-o relație cu patinatoarea Natalia Zabiianko. Ea a explicat că a ales să dezvăluie acest aspect al vieții sale pentru că a ajuns la concluzia că este singurul lucru care o poate face să fie împăcată cu sine.

Dacă am o iubită acum? Da! Nu am vorbit niciodată atât de deschis despre asta, în fața unei camere. Dar acum mă simt bine. Să te ferești pentru un timp atât de îndelungat e complicat. Trebuie să fii împăcat cu tine, ăsta e singurul lucru care contează”, a spus jucătoarea de tenis recent, citată de spaniolii de la Marca.