S-a aflat când va fi numit noul selecționer al României. Detalii de ultimă oră de la FRF

Robert Zanfir / 28.12.2021, 11:45
S-a aflat când va fi numit noul selecționer al României. Detalii de ultimă oră de la FRF

Andrei Vochin, membru în Comisia Tehnică a FRF, a declarat că noul selecționer al României va fi numit, cel mai probabil, la mijlocul lunii ianuarie.

FRF a ratat și ținta 20 decembrie, pe care o fixase după negocierile cu Dan Petrescu. Refuzat de antrenorul lui CFR Cluj, Răzvan Burleanu trebuie acum să aștepte până la mijlocul lunii viitoare. Cel puțin asta lasă de înțeles Andrei Vochin, care reamintește că totul depinde de votul Comitetului Executiv.

S-a aflat când va fi numit noul selecționer al României. Detalii de la FRF

Gică Hagi și Răzvan Lucescu l-au refuzat pe Răzvan Burleanu, chiar dacă președintele FRF a negociat față în față cu cei doi. Playsport a prezentat pe larg întâlnirile dintre federali și cei doi foști selecționeri.

Cum și Dan Petrescu a fost blocat la Cluj, după cum Playsport a anunțat în exclusivitate, Răzvan Burleanu a apelat la Comitetul Executiv. Adi Mutu și Edi Iordănescu sunt cele două variante rămase în calcul.

„Nu dețin informații că s-ar întâmpla până în Anul Nou. Numirea noului selecționer se face numai prin votului Comitetului Executiv. Mă gândesc că există o perioadă de timp.

Următorul Comitetul Executiv va fi în luna ianuarie, între 10 și 20 ianuarie, iar până atunci, cei care negociază, președintele Burleanu și directorul tehnic Stoichiță, au la dispoziție o listă de oameni generată de Comisia Tehnică cu care să poarte discuții”, a declarat Andrei Vochin la TelekomSport.

Dan Petrescu, blocat de Neluțu Varga

Dan Petrescu a fost foarte aproape de a pleca iar de la CFR Cluj. Totuși, antrenorul a fost blocat de patronul clubului. FRF a ratat, astfel, și data de 20 decembrie, când ar fi putut numi înlocuitorul lui Mirel Rădoi.

„Nouă la Comisia Tehnică ni s-a transmis că negocierile cu clubul CFR și Dan Petrescu au căzut. Dacă a comunicat patronul Varga sau dacă a comunicat Dan Petrescu, nu-mi amintesc dacă am auzit, dar mă gândesc că cel care a comunicat a fost patronul”, a spus Andrei Vochin, la Telekom Sport.

Cum arată lista antrenorilor propuși pentru negocierile cu FRF: Adrian Mutu, Ladislau Boloni, Costel Gâlcă, Liviu Ciobotariu, Laurenţiu Reghecampf, Daniel Isăilă, Victor Piţurcă, Edi Iordănescu, Emil Săndoi, Adrian Ursea.

Bosnia, Finlanda și Muntenegru vor fi adversarii României în Liga Națiunilor. Până atunci, tricolorii vor avea două meciuri amicale în luna martie.