S-a aflat cu cine va colabora Gabriela Ruse, după despărţirea de antrenorul Andrei Cociaşu! Decizia luată de locul 61 WTA

Giosanu Catinca / 04.02.2022, 14:03

La fel ca Simona Halep, Gabriela Ruse va avea un nou antrenor la turneele din perioada următoare. Jucătoarea română de tenis a rămas fără antrenor, după turneul de la Australian Open. Anunțul a fost făcut chiar de omul care a colaborat cu Gabriela, până în acest moment.

Sportiva nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a-și găsi un nou colaborator. Ea a anunțat, în urmă cu puțin timp, cu cine va lucra pe viitor.

Gabriela Ruse și-a anunțat noua formulă de echipă

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, care s-a despărţit în această săptămână de antrenorul Andrei Cociaşu, a anunţat că va colabora de acum încolo cu doi tehnicieni. Este vorba despre Iulian Vespan şi Cătălin Nedelescu.

Bine aţi revenit în echipă, Iulian Vespan şi Cătălin Nedelescu. Sunt încântată să lucrez cu voi din nou. Prima noastră colaborare a fost încununată de primul meu titlu WTA. Abia aştept să văd ce vom reuşi împreună de această dată.”, a scris Gabriela Ruse, pe contul ei de Instagram.

Mai mult, ea s-a fotografiat alături de  cei doi tehnicieni, iar imaginea a fost urcată pe rețeaua de socializare, sportiva primind într-un timp foarte scurt în jur de 1500 de aprecieri.

Cine este Iulian Vespan

Iulian Vespan are 51 de ani și o experienţă bogată în tenisul mondial. Sursa citată mai sus arată că el a mai lucrat în trecut mai bine de 10 ani cu rusoaica Alisa Kleybanova. Vespan a mai colaborat şi cu Vera Zvonareva sau Yafan Wang.

Vespan a reușit să pună pe picioare și o afacere în Statele Unite, unul dintre principalii poli de putere ai tenisului. El deține de trei ani o Academie de tenis în Florida, un stat cu o climă căutată de jucătorii din circuitele ATP, respectiv WTA.

A investit 200.000 de dolari într-o Academie de tenis

Business-ul a prins viață imediat după ce antrenorul a primit Green Card-ul (n.r. – rezidența în Statele Unite care îți permite să și muncești).

Totul a fost ca o joacă, să depun actele pentru Green Card, cu ajutorul tenisului poți să faci multe. La acel moment, eu încă nu eram hotărât dacă să rămân în Italia sau să plec în Statele Unite. Până la urmă am decis să fac ceva serios acolo. Am încercat să punem pe picioare o Academie împreună cu fratele meu. Când am primit oferta de a prelua un club din Florida, i-am spus: «Fără tine nu fac nimic!». El tot timpul a stat în umbra mea, dar știam că el va avea rolul principal în Academia din Statele Unite.

Am găsit un club care era practic în mijlocul tuturor academiilor de acolo. În Florida sunt zeci de academii. 10 sunt foarte importante, iar concurența între ele este foarte mare. Puteam să mă duc și la alte cluburi, mai departe, dar interesul era să avem cât mai mulți jucători.”, a povestit Iulian Vespan, conform prosport.ro.