S-a aflat cum antrenează Gigi Becali la FCSB. Mesajul incredibil primit de antrenor în timpul meciului

Robert Zanfir / 28.10.2021, 08:33
S-a aflat cum antrenează Gigi Becali la FCSB. Mesajul incredibil primit de antrenor în timpul meciului

Ilie Stan, fost antrenor al FCSB în perioada 2011-2012, a dezvăluit cum se implică Gigi Becali la echipă și ce intervenție a patronului l-a determinat să își dea demisia.

Gigi Becali este genul care nu lasă nimic la voia întâmplării. Este arhicunoscută intervenția patronului peste hotărârile antrenorilor, cărora, în mare măsură, le lasă puțină libertate de acțiune. Cazurile lui Bogdan Vintilă sau Dinu Tudoran au fost cele mai vizibile.

S-a aflat cum antrenează Gigi Becali la FCSB

Unul dintre cei care au avut de-a face cu modul de lucru al omului de afaceri este Ilie Stan. Fost mare jucător al roș-albaștrilor, actualul tehnician a pregătit echipa în perioada 2011-2012.

Stan a dezvăluit cum obișnuiește patronul să intervină peste deciziile antrenorilor, fapt care l-a și determinat să plece de la echipă.

„Am avut o perioadă bună și am demonstrat. Am luat echipa de pe locul 10 și am ajuns cu ea pe locul 2. Prin jocul echipei, de la o mie de suporteri, în trei luni am jucat cu 50.000! După o singură discuție cu Gigi am decis să plec”, a declarat Ilie Stan pentru Gsp.

Mesajul incredibil primit de antrenor în timpul meciului

Ilie Stan povestește cum latifundiarul a cerut introducerea lui Tatu, la un meci cu Gaz Metan. Mesajul lui Becali a ajuns, atunci, pe banca tehnică prin intermediul lui Narcis Răducan. A fost momentul în care fostul mijlocaș din Ghencea a hotărât să plece.

„La un meci cu Gaz Metan, de acasă, la pauză, a venit Narcis la mine pentru prima dată cu telefonul și scria «Tatu, Tatu, Tatu, Tatu». L-am trimis la încălzire și atunci am zis: «Câștig, plec! Nu câștig, tot plec».

Am făcut 0-0, după meci am fost la Gigi și i-am spus că nu mai rămân. Eu aveam discuții cu Gigi, mergeam la Palat la el, făceam o strategie, îi explicam cum gândesc eu, era de acord cu majoritatea deciziilor care erau luate de către mine.

Când eram pe locul 10, «Ilie, faci ce vrei la echipă», dar când am ajuns pe locul 2, «Tată, de acum sunt 30 de milioane de euro în joc și trebuie să mă bag!». Ha, ha, ha!

Atunci am renunțat! «Ești nebun? Când m-ai adus să mă bat cu CFR-ul, unde pleci?». «În ce condiții să rămân?». «Băi tată, tu antrenezi, eu fac echipa!». N-am putut și am plecat!”, a dezvăluit Ilie Stan.

„Pericolul” Becali pentru Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a semnat cu FCSB după ce a obținut promisiunea, stipulată și în contract, că Gigi Becali nu va mai interveni la echipă. Cu toate acestea și în ciuda rezultatelor în creștere, patronul a ieșit din tăcerea autoimpusă și a criticat jocul roș-albaștrilor.

E foarte bine că Edi câștigă meciurile, dar nu e suficient. Eu i-am spus și lui treaba asta. Dacă nu joacă echipa, degeaba! Eu vreau ca FCSB să marcheze și să aibă posesia.

Deocamdată, mâna lui Edi nu s-a văzut până acum, dar o să vedem peste câteva luni. El, săracul (n.r. Edi Iordănescu), nu a avut un jucător pe nume Florin Tănase. Când intră Tănase în teren e altceva, el este cheia FCSB-ului. Nu i-a avut nici pe Coman, Octavian Popescu
Gigi Becali, patron FCSB.

Ieșirea a provocat un dialog la distanță pe axa Gigi Becali – Edi Iordănescu, în care antrenorul a părut că îl ignoră pe omul de afaceri. Cert este că, din informațiile Playsport, tehnicianul s-ar fi plâns de o anumită răcire a relației cu cel care îl plătește.