S-a aflat motivul care i-a adus moartea lui Diego Maradona la doar 60 de ani. Era inevitabil

Radu Bordei 25.12.2020, 20:37
S-a aflat motivul care i-a adus moartea lui Diego Maradona la doar 60 de ani. Era inevitabil

S-a aflat motivul care i-a adus moartea lui Diego Maradona la doar 60 de ani. Drogurile și petrecerile de pomină l-au omorât pe Maradona. Cel puțin așa pretinde un nou documentar realizat în exclusivitate de postul Discovery+. Conform acestui material, păcatele tinereții l-au ajuns din urmă pe marele fotbalist. Moartea acestuia a fost, astfel inevitabilă.

Nu este un secret că Maradona a consumat droguri și era nelipsit la nenumărate petreceri, mai ales când juca la Napoli. Și acestea au cântărit în ziua fatidică de 25 noiembrie, când idolul a milioane de iubitori ai fotbalului din toată lumea, s-a stins.

S-a aflat motivul care i-a adus moartea lui Diego Maradona la doar 60 de ani

Fostul mare fotbalist nu și-a revenit după operația de pe creier, efectuată cu puțin timp înainte să moară. În documentarul celor de la Discovery se arată cu fostul mare fotbalist a fost afectat și de loviturile primite pe teren.

Maradona a fost un fotbalist extrem de tehnic, iar pentru asta a fost faultat dur de multe ori. Adversarii lui, incapabili să îi reziste altfel, apelau la tot felul de lovituri și faulturi grosolane. Ca să reziste, argentinianul a trebuit să apeleze des la injecții.

„Aproape sigur i s-a administrat cortizon intravenos. Pe termen lung, acesta poate afecta organe cum ar fi inima” a mărturisit Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă.

La Barcelona a început să consume cocaină

Jimmy Burns, autorul celebrei biografii a argentinianului, „Mâna lui Dumnezeu”, a explicat când a început dependența de cocaină. „Când a ajuns la Barcelona, totul s-a schimbat. Consuma cocaină ca pe o băturuă din club. Pocnea din degete sau dădea un telefon și obținea orice dorea”

„Zeul” din Napoli petrecea cu capii Mafiei

Aventura la Barcelona s-a terminat repede și a urmat cea mai frumoasă pagină din cariera lui Maradona. Transferul la Napoli a însemnat însă și o condamnare pentru celebrul atacant. Stilul de viață extravagant de la Barcelona, s-a agravat în Napoli. Maradona a adus echipa din sudul Italiei în topul fotbalului și a devenit zeu sub Vezuviu.

Argentinianul a devenit o prezență constantă la petrecerile organizate de capii Mafiei, unde toată lumea roia în jurul lui. Stilul lui de viață, cu nopți lungi pierdute, a devenit celebru. Iar urmările acestuia, dar și a consumului de droguri, s-a văzut în timp.

„A trăit în perioada greșită”

S-a aflat motivul care i-a adus moartea lui Diego Maradona la doar 60 de ani. Aceasta este concluzia trasă de fostul agent al fotbalistului, Jon Smith. „Dacă ar fi trăit în alte timpuri, ar fi fost mai protejat. Sigur ar fi putut juca mai mult și ar fi încântat fanii” a declarat acesta.

Din păcate stilul său haotic de viață l-a urmărit tot timpul. Și, la final, a contribuit la dispariția prematură a celui supranumit „El Dios”

Urmăriți Playsport.ro și pe