S-a făcut autopsia lui Maradona. Medicii legiști dau verdictul, după substanțele găsite în corpul său

Mihai Rosoiu 23.12.2020, 10:59
S-a făcut autopsia lui Maradona. Medicii legiști dau verdictul, după substanțele găsite în corpul său

Continuă dezvăluirile despre moartea lui Diego Maradona. Ultimele informații sunt oarecum surprinzătoare în contextul zvonurilor care au apărut în spațiul public. S-a făcut autopsia lui Maradona. Medicii legiști dau verdictul în cazul decesului său, folosindu-se de ultimele rezultate. Pentru toți cei care urmăresc firul dispariției starului argentinian, există o singură întrebare. Ce substanțe s-au găsit în corpul lui Maradona?

S-a făcut autopsia lui Maradona și medicii legiști au aflat totul

Pentru întreaga lume în general și pentru Argentina, în special, dispariția lui Diego Maradona a fost un adevărat șoc. Imediat după dispariția „zeului”, au început ipotezele, zvonurile, scenariile elucubrante etc. După mai multe zile de incertitudine, medicii care au analizat corpul neînsuflețit al fostului jucător, au ajuns la o concluzie surprizătoare.

S-a facut autopsia lui Maradona. Medicii au dat verdictul in cazul decesulu
S-a facut autopsia lui Maradona. Medicii au dat verdictul in cazul decesulu

Maradona nu a consumat stupefiante înainte de deces. Toate variantele conform cărora fostul fotbalist ar fi băut și s-ar fi drogat înainte de a muri au căzut. Specialiștii nu au găsit nici substanțe interzise și nici alcool în organismul lui „El pibe d’oro”. Veștile însă nu se opresc aici. Într-adevăr, Diego Mardona consumase ceva înainte de tragicul moment al decesului său.

Substanțe psihotrope din categoria celor legale

În corpul lui Diego Maradona s-au găsit substanțe psihotrope, însă acestea nu fac parte din categoria celor ilegale. Potrivit specialiștilor, lui Maradona i se administrau medicamente, care să-i înlăture stările de anxietate și depresia. Potrivit apropiaților, după intervenția chirurgicală suferită la cap, starul argentinian traversa o perioadă foarte dificilă.

Astfel că medicii săi personali au decis să urmeze un tratament cu calmante, care să-l ajute să treacă peste aceste probleme de ordin psihic.

Medicamentele psihotrope se administrează numai pe bază pe rețetă, eliberată de medicul psihiatru. Asta pentru majoritatea dintre ele creează dependentă și au efecte adverse, conducând la probleme serioase de comportament. Pentru rezultate terapeutice îmbunătățite se recomandă combinarea medicației psihotrope cu psihoterapie, întrucât aceasta din urmă ajută la identificarea și rezolvarea stărilor care conduc la anxietate.

Diagnostic final în cazul morții lui Maradona

După analiza completă, medicii legiști au oferit și un diagnostic pentru decesul fostului fotbalist. S-a făcut autopsia lui Maradona și medicii au dat verdictul final:  edem pulmonar, dublat de o insuficiență cardiacă cronică reacutizată.

Diego Maradona s-a stins pe 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani. Omul care i-a adus titlul mondial Argentinei în 1986 a pierit la doar câteva zile după ce suferise o intervenție chirurgicală la cap. Deși părea că se va recupera, Maradona a murit, lăsând în urma sa o moștenire fotbalistică greu de egalat de vreun alt jucător al planetei.

Urmăriți Playsport.ro și pe