S-a aflat povestea transferului lui Ronaldo la Manchester City. Cum l-a deturnat United din drumul spre Pep Guardiola

Robert Zanfir 24.01.2023, 22:20
S-a aflat povestea transferului lui Ronaldo la Manchester City. Cum l-a deturnat United din drumul spre Pep Guardiola

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a fost la un pas de transferul la Manchester City, în urmă cu doi ani. În cele din urmă, United l-a deturnat pe atacantul portughez. Rivala echipei antrenate de Pep Guardiola a profitat de ratarea mutării lui Raheem Sterling la Barcelona.

Spre surprinderea multora, Cristiano Ronaldo a semnat cel mai bănos contract al său, chiar în anul în care se aștepta să anunțe finalul carierei sale. Starul portughez a început să joace pentru Al Nassr, care îl plătește regește. Cu 200 de milioane de euro pe an. Internaționalul lusitan își scoate singur banii. Recenta întâlnire pusă la cale de arabi, între Messi și Ronaldo, a dus la prețuri șocante plătite pentru un bilet.

Cristiano Ronaldo, la un pas de Manchester City

Dar povestea carierei lui Ronaldo nu este doar despre bani și salarii faraonice. Atacantul a fost la un pas de ceea ce ar fi fost considerată o mare trădare. În vara lui 2021, când a plecat de la Juventus, Ronaldo a fost în tratative cu Manchester City.

Deși la un moment dat au părut doar zvonuri, în cele din urmă s-au aflat amănunte din negocierile celor de pe „Etihad” cu fostul idol al rivalilor de la United. Conform celor de la Manchestereveningnews, Pep Guardiola l-ar fi dorit pe Ronaldo în vestiarul său.

Reușita transferului a depins însă de un singur lucru. Trebuia ca Raheem Sterling să plece, pentru a-i face loc în echipă. Iar actualul jucător al lui Chelsea chiar a fost la un pas de plecarea la Barcelona. În cele din urmă, catalanii nu au mai plătit pentru jucătorul născut în Jamaica, iar United a profitat din plin.

Portughezul a revenit pe „Teatrul viselor”, unde mai jucase între 2003 și 2009.

Mirel Rădoi, în așteptarea duelului cu Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo tocmai a debutat pentru Al Nassr, în campionat. A jucat 90 de minute în victoria cu Ettifaq, 1-0. Nu peste mult timp, va da în Saudi League și de românul Mirel Rădoi. Fostul selecționer tocmai a fost prezentat la Al Tai.

„Până atunci (n.r.: până la meciul cu echipa lui Cristiano Ronaldo, Al-Nassr), mai sunt o grămadă de partide, dar mă bucur că îl prind ca antrenor și că nu l-am prins ca jucător, ca adversar, pentru că probabil că îmi făcea otită”, a spus Mirel Rădoi.

Urmăriți Playsport.ro și pe