S-a aflat programul duelului din Cupa Davis, România – Peru. Cluj-Napoca, gazda meciurilor

Robert Zanfir 26.11.2021, 16:51
S-a aflat programul duelului din Cupa Davis, România – Peru. Cluj-Napoca, gazda meciurilor

România se va bate cu Peru pentru în Grupa Mondială I – Knockout. Dacă vor trece de sud-americani, Marius Copil și compania vor lupta la anul pentru calificările la turneul final.

Marius Copil, Nicolae Frunză și Horia Tecău vor juca pentru echipa de Cupa Davis a României împotriva peruvienilor. Partidele sunt programate sâmbătă și duminică și vor avea loc la Cluj.

S-a aflat programul duelului din Cupa Davis, România – Peru. Cluj-Napoca, gazda meciurilor

România revine pe terenul de tenis în Cupa Davis. Din cauza coeficientului slab, „tricolorii” trebuie să treacă de un tur de baraj pentru a ajunge să se bată pentru grupa celor mai bune echipe din lume.

În turul trecut, România a trecut de Portugalia. Partida s-a jucat tot la Cluj și a fost câștigată de români cu 3-1.

Sâmbătă, de la ora 12:00, Frunză (numărul 626 mondial, la simplu, şi 954, la dublu) va juca cu Nicolas Alvarez, prima rachetă a sud-americanilor (392 ATP la simplu, 486 la dublu).

Al doilea meci de simplu al zilei va fi cel dintre Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) şi Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu).

Duminică, de la ora 11:30, Marius Copil/Horia Tecău vor juca împotriva perechii Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino.

Întâlnirea contează pentru Grupa Mondială I – Knockout, iar echipa care va câştiga va juca în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume

Duelurile la simplu dintre Marius Copil şi Nicolas Alvarez și Nicolae Frunză versus Conner Huertas del Pino vor fi ultimele ale întâlnirii.

Ştefan Paloşi (numărul 647 la simplu şi 747 la dublu) şi Gabi Adrian Boitan (722 la simplu şi 1.311 la dublu) fac parte din echipa României

Peru a cerut mutarea întâlnirii

Oaspeții din acest week-end au încercat să profite de situația sanitară din România, pentru a muta partida în altă țară. Sud-americanii au cerut Federației Internaționale de Tenis (ITF) să aleagă o altă locație pentru întâlnirea de la Sala Polivalentă din Cluj Napoca.

În cele din urmă, România a avut câștig de cauză.

România – Peru se va desfășura în patru meciuri de simplu şi unul de dublu, care vor avea loc în perioada 27-28 noiembrie.

Partidele vor fi televizate pe Look Sport, Telekom Sport și Digi Sport.

Horia Tecău se retrage

Meciul de Cupa Davis cu Peru va însemna și retragerea lui Horia Tecău. După 20 de ani de carieră, constănțeanul a decis să pună capăt carierei.

Competiţia va avea loc pe terenuri hard-indoor şi va cuprinde 18 echipe naţionale.

Australia, Austria, Columbia, Croaţia, Cehia, Ecuador, Germania, Ungaria, Italia, Kazahtan, Suedia şi SUA sunt cele 12 echipe calificate.

Lor li se adaugă cele patru semifinaliste de anul trecut, Spania, Canada, Marea Britanie şi Rusia. În plus, alte două naţiuni care au primit wild card-uri, Franţa şi Serbia.

Urmăriți Playsport.ro și pe