S-a ales praful de toți banii lui Gigi Becali. Haruț s-a prins de păcăleala încercată de FCSB și nu a mai acceptat

Gabriel Eșanu 10.01.2021, 18:36
S-a ales praful de toți banii lui Gigi Becali. Haruț s-a prins de păcăleala încercată de FCSB și nu a mai acceptat

Denis Haruţ dădea sâmbătă seară declaraţii din comuna Berceni, în calitate de nou jucător al FCSB. Totul era pus la punct, iar contractul urma să fie omologat la LPF încă de luni. Peste noapte, fotbalistul a mai recitit contractul şi a rămas şocat. Deşi i se propusese un contract pe cinci ani, a realizat că era de fapt vorba de şapte ani pe care urma să îi petreacă la FCSB.

Cum au vrut cei de la FCSB să îl păcălească pe Denis Haruţ. I-au spus că va semna pe cinci ani, dar i-au făcut contract pe şapte

Clubul din comuna Berceni îi făcuse de fapt două contracte, astfel că ar fi semnat până în 2028. Timp în care ar fi rămas cu acelaşi salariu, de 150.000 de euro. Haruţ a mers duminică la club pentru a cere explicaţii, dar i s-a transmis că totul pică dacă nu acceptă aceste condiţii. Astfel că a ales să rupă înţelegerea cu Gigi Becali şi să revină la FC Botoşani. Valeriu Iftime, preşedintele moldovenilor, a fost de partea jucătorului său. Chiar dacă nu va mai încasa cei 700.000 de euro din transfer.

„Îmi pare rău de toată situația, dar nu se poate așa ceva. L-am înțeles perfect pe Haruț, iar azi, după ora 14:00, copilul m-a sunat să îmi povestească cum au procedat dei de la FCSB cu el. Copilul mi-a spus să nu mă supăr pe el, dar el nu poate să semneze două contracte. Da, ați auzit bine, două contracte. 

I s-a pus în fața un contract pe cinci ani pe care Denis l-ar fi acceptat până la urmă, dar apoi i s-a mai dat un contract să îl semneze, iar acolo contractul începând cu anul 2022 era valabil încă cinci ani. Voi vă dați seama ce au vrut să îi facă? Nu e normal. Haruț mi-a zis ca nu stă să ajungă la 28 de ani să joace tot la FCSB pe 15.000 de euro pe lună.

L-am înțeles perfect. El a fost acolo cu Vulturar, dar Florin a fost doar un intermediar al transferului, nu este impresarul lui de drept. Haruț a fost băiat deștept și a citit bine tot ce era scris prin contractele alea. Mi-a zis că el acceptă trei ani plus încă doi, dar alți cinci ani începând cu 2022 nu poate accepta”, a declarat Iftime pentru ProSport.

Gigi Becali a confirmat şi el că negocierile au fost sistate, fără să dea prea multe detalii despre motive. „Da, e adevărat. Nu ne-am înțeles. Da, a plecat. Nu ne-am înțeles. Nu știu dacă vom mai transfera pe cineva în locul lui”, a spus Becali pentru GSP.

Urmăriți Playsport.ro și pe