S-a dat drumul la robinetul cu bani pentru Barcelona. Suma uriașă care a intrat în conturile formației de pe Camp Nou

Ștefănescu Dragoș / 30.06.2022, 21:45
S-a dat drumul la robinetul cu bani pentru Barcelona. Suma uriașă care a intrat în conturile formației de pe Camp Nou

Barcelona înceară să revină în elita fotbalului spaniol și european, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă. Joan Laporta a reușit în această perioadă o afacere extrem de avantajoasă pentru clubul catalan. În urma acestei înțelegeri Barcelona va încasa nu mai puțin de 207,5 milioane de euro. Această infuzie de capital poate reprezenta un nou început pentru formația catalană.

Barcelona a reușit o afacere uriașă. Catalanii vor încasa 207,5 milioane de euro

Barcelona face efortui pentru a reveni în elita fotbalului spaniol dar și european. Catalanii se confruntă însă cu mari probleme financiare, care îi împiedică sa facă transferurile dorite. În prezent, Barcelona are datorii de 126 de milioane de euro către 19 cluburi.

Pe fondul acestei situații delicate, Joan Laporta a adus o veste excelentă pentru toți fanii catalanilor. Barcelona a cedat 10% din drepturile de televizare din La Liga pentru următorii 25 de ani către compania americană Sixth Street. În urma semnării acestui contract, clubul catalan va primi nu mai puțin de 207,5 milioane de euro.

Am activat o soluție economică pentru a pune în aplicare strategia sustenabilă și eficientă pentru a îmbunătăți situația financiară a clubului. Sixth Street este un suporter al fotbalului și un investitor experimentat în sport și media, la nivel mondial. Acest parteneriat ne va permite să avem resurse pentru a ne administra operațiunile”, a spus Joan Laporta, pentru site-ul fcbarcelona.com.

Banii proveniți din acest contract o vor ajuta pe Barcelona să scape de condițiile stricte impuse de La Liga pentru a face transferuri. În acest moment, suma achizițiilor făcute de Barcelona trebuie să fie de trei ori mai mică decât încasările clubului.

Xavi a stabilit lista jucătorilor de bază de la Barcelona

După ce în sezonul trecut a reușit să o ducă pe Barcelona până pe locul doi în La Liga, Xavi are planuri mari pe Camp Nou. Tehnicianul vrea să facă mai multe schimbări în această vară.

În afara jucătorilor de care vrea să se despartă, Xavi a întocmit și lista cu fotbaliștii de bază de pe Camp Nou. Cei de la Mundo Deportivo susțin că Xavi nu vrea să renunțe la Pedri, Ansu Fati, Ronald Araujo, Gavi, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang și Eric Garcia. Tehnicianul spaniol îi consideră pe aceștia ca fiind nucleul de bază în jurul căruia va forma noua echipă a Barcelonei. În afara acestora, Jordi Alba și Sergio sunt și ei netransferabili, indiferent de ofertele primite.

Mingueza, Umtiti, Lenglet, Riqui Puig şi Martin Braithwaite nu mai fac parte din planurile lui Xavi. Asfel, ei nu se vor mai antrena cu prima echipă și nu vor face parte din lotul Barcelonei pentru turneul de pregătire din SUA.