S-a declanșat nebunia la Australian Open 2022. Acuzații grave la adresa organizatorilor turneului de la Antipozi

Bădulescu Silvian / 23.01.2022, 18:34
S-a declanșat nebunia la Australian Open 2022. Acuzații grave la adresa organizatorilor turneului de la Antipozi

Situația lui Shuai Peng a atras un interes mare la nivel global, după ce aceasta l-a acuzat pe fostul vicepremier chienz Gaoli Zhang de viol, iar o bună bucată de timp a fost ca și dispărută. În decembrie, pe social media a apărut un videoclip scurt cu jucătoarea de tenis, în dialog cu baschetbalistul Yao Ming, dar protestele legate de situația acesteia continuă și în noul an.

Controverse și la Australian Open

Cei care militează pentru dreptatea sportivei sunt prezenți și la Australian Open 2022. Aceștia, însă, au avut parte de o surpriză neplăcută din partea organizatorilor turneului de la Antipozi. Recent, pe Twitter a apărut un videoclip în care unui fan i-a fost confiscat banner-ul pe care scria „Unde este Shuai Peng?”.

De asemenea, acestuia i s-a cerut să-și dea jos tricoul pe care era inscripționat același mesaj. Fanul respectiv avea cumpărat bilet pentru competiție, dar, în condițiile date, lui i-a fost refuzata accesul în arenă.

Internauții s-au scandalizat rapid în urma imaginilor, iar pe Internet au apărut multe mesaje împotriva Tennis Australia, organizatorul competiției de Grand Slam de la Melbourne. Organismul a fost acuzat de cenzură, iar peste câteva zeci de ore a venit și o explicație, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

„Nu permitem îmbrăcămintea, bannerele sau semnele care sunt comerciale sau politice”

Purtătorul de cuvânt a transmis faptul că, la Australian Open, organizatorii nu permit mesaje legate de situația chinezoaicei Shuai Peng, deoarece acestea sunt cu tentă politică.

În momentul în care se face intrarea pe bază de bilete, nu permitem îmbrăcămintea, bannerele sau semnele care sunt comerciale sau politice. Siguranța lui Shuai Peng este preocuparea noastră principală. Continuăm să lucrăm cu WTA și cu comunitatea globală de tenis pentru a obține mai multă claritate legată de situația ei și vom face totul pentru a ne asigura de faptul că este bine” a transmis un reprezentant al Tennis Australia.

La mijlocul lunii trecute, o jurnalistă chineză a postat pe Twitter o scurtă înregistrare video cu Shuai Peng. Aceasta durează doar șapte secunde, iar Shuai Peng poate fi văzută discutând cu Yao Ming, legendarul baschetbalist chinez care a evoluat în NBA.

Shuai Peng și Yao Ming au fost văzuți, de asemenea, și într-o fotografie realizată cu ocazia unui eveniment de promovare a schiului nordic în Shanghai. În fotografia respectivă mai apar și Xu Lijia, navigatoare, precum și Wang Liqin, fost jucător de tenis de masă. În spatele lor este vizibil podul Yangpu din Shanghai și banner-ul „FIS Cross-Country Skiing China City Tour”.